Oduševiće vas spoj hrskave korice i mekane piletine.
Sastojci
2 kriške starog hljeba
1 1/2 šolja rendanog parmezana
2 kašičice origana
1 1/2 kašičica sušenog usitnjenog bosiljka
1 1/2 kašičica isjeckanog bijelog luka
2 kašike ulja
4 šnicle pilećeg bijelog mesa
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
2. Kriške hljeba usitnite u blenderu i prebacite ih u plitku posudu. Dodajte i šolju parmezana, origano, bosiljak i bijeli luk pa promiješajte.
3. Piletinu uvaljajte u smijesu sa hljebom i začinima i poređajte na nauljen pleh. Poprskajte piletinu uljem i pospite preostalim parmezanom (1/2) šolje.
4. Piletinu pecite u zagrijanoj rerni dok sredina mesa ne bude pečena (oko 30 minuta).