Gugl spremio riješenje

Android 14 napravio problem

 • Izvor: B92
 • 09.11.2023. 13:16

Korisnici Google Pixel 6 telefona su doživeli neprijatnost kada im je ažuriranje sistema na Android 14 zaključalo pristup unutrašnjem skladištu uređaja.

Problem je prvenstveno zahvatio one koji su imali uključeno više profila, a nakon sve većeg broja izveštaja, Gugl je priznao grešku i potvrdio da radi na popravci.

Krajem prošle nedelje, kompanija je objavila zakrpu oderđenom broju korisnika, uz napomenu da bi u naredne dve nedelje ona trebalo da bude dostupna i šire.

Еpl potvrdio: Neće biti novog modela

Еpl potvrdio: Neće biti novog modela

Ovo će riješiti problem samo onima koji su izgubili pristup primarnoj memoriji telefona, a ako je telefon ostao zaglavljen pri uključivanju (boot loop), onda nema druge nego da se odradi fabrički reset, pri čemu se gube svi podaci, prenio je Android Polis.

Kako je stručnjak za Android Mišal Raman naveo, problem je uzrokovan greškom u sistemu datoteka F2FS, koji Pixel telefoni koriste za svoju particiju podataka. Dok stariji Pixeli takođe koriste isti sistem datoteka, greška se naizgled nalazi u kernelima baziranim na Linuxu 5.10, koji koriste modeli Google Pixel 6 i Google Pixel 7.

Tajno oružje Hezbolaha: Moćne ruske rakete od kojih strahuje Vašington

Tajno oružje Hezbolaha: Moćne ruske rakete od kojih strahuje Vašington

Grešku je inicirao "unos oštećenog kattr-a (proširenog atributa) koji se javlja kada se ukloni sekundarni korisnik, a kada se koristi sistem F2FS", kako je Raman naveo. Sada, pre nego što se aktivira probelmatična particija podataka, izvršiće se provera konzistentnosti sistema, što bi trebalo da reši situaciju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

 • 23:30 Noćni program

  Noćni program