Гугл спремио ријешење

Андроид 14 направио проблем

  • Извор: Б92
  • 09.11.2023. 13:16

Корисници Google Pixel 6 телефона су доживели непријатност када им је ажурирање система на Андроид 14 закључало приступ унутрашњем складишту уређаја.

Проблем је првенствено захватио оне који су имали укључено више профила, а након све већег броја извештаја, Гугл је признао грешку и потврдио да ради на поправци.

Крајем прошле недеље, компанија је објавила закрпу одерђеном броју корисника, уз напомену да би у наредне две недеље она требало да буде доступна и шире.

Епл потврдио: Неће бити новог модела

Епл потврдио: Неће бити новог модела

Ово ће ријешити проблем само онима који су изгубили приступ примарној меморији телефона, а ако је телефон остао заглављен при укључивању (boot loop), онда нема друге него да се одради фабрички ресет, при чему се губе сви подаци, пренио је Андроид Полис.

Како је стручњак за Андроид Мишал Раман навео, проблем је узрокован грешком у систему датотека Ф2ФС, који Pixel телефони користе за своју партицију података. Док старији Pixeli такође користе исти систем датотека, грешка се наизглед налази у кернелима базираним на Linuxu 5.10, који користе модели Google Pixel 6 и Google Pixel 7.

Тајно оружје Хезболаха: Моћне руске ракете од којих страхује Вашингтон

Тајно оружје Хезболаха: Моћне руске ракете од којих страхује Вашингтон

Грешку је иницирао "унос оштећеног kattr-a (проширеног атрибута) који се јавља када се уклони секундарни корисник, а када се користи систем Ф2ФС", како је Раман навео. Сада, пре него што се активира пробелматична партиција података, извршиће се провера конзистентности система, што би требало да реши ситуацију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: