900 opcija

Apple u App Store uvodi novi sistem cijena

 • Izvor: Telegraf
 • 13.03.2023. 10:26

Apple u App Store uvodi novi sistem cijena. Prema najnovijoj dokumentaciji za developere, broj cjenovnih tačaka za aplikacije i ostale in-app transakcije, povećava se za gotovo 10 puta, omogućujući tako odabir između čak 900 opcija.

"Ove opcije takođe nude više fleksibilnosti, povećavajući se postupno u različitim rasponima cena. Na primjer, svakih 10 centi do 10 dolara, svakih 50 centi između 10 i 50 dolara i tako dalje", objašnjavaju iz Apple-a.

Cijene za aplikacije sada mogu da počnu od 0,29 dolara i da idu do 10.000 dolara (na zahtjev), sa mnogo više opcija u tom rangu. Na primjer, developeri sada mogu da postave cijenu na svakih 0,10 dolara do 10 dolara i na svakih 0,50 dolara između 10 i 50 dolara.

Oni će takođe moći da postave okrugle cijene u dolarima umesto da moraju da ih cijene za jedan cent ispod dolara (na primjer, aplikacija od 5 ili 10 dolara će sada biti moguća, umesto 4,99 i 9,99 dolara). Ukupno, developeri će sada imati praktično 900 opcija za cijene.

Iz Apple-a navode da će developeri moći da koriste "globalno izjednačene cijene", koje sljede najčešće konvencije o cijenama u svakoj zemlji ili regionu. Drugim riječima, u zemljama gdje je životni standard veći, aplikacije mogu biti skuplje, a tamo gde je manji, jeftinije.

"Dana 9. maja 2023., cijene za postojeće aplikacije i in-app transakcije biće ažurirane u svih 175 izloga App Store-a, kako bi se iskoristile nove poboljšane globalne cijene. Ažurirane cijene će se izjednačiti sa vašom odabranom osnovnom zemljom ili regionom korišćenjem javno dostupnih informacija o kursu od davaoca finansijskih podataka", zaključuju iz Apple-a.

Tagovi:
 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.