900 opcija

Apple u App Store uvodi novi sistem cijena

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 13.03.2023.10:26

Apple u App Store uvodi novi sistem cijena. Prema najnovijoj dokumentaciji za developere, broj cjenovnih tačaka za aplikacije i ostale in-app transakcije, povećava se za gotovo 10 puta, omogućujući tako odabir između čak 900 opcija.

"Ove opcije takođe nude više fleksibilnosti, povećavajući se postupno u različitim rasponima cena. Na primjer, svakih 10 centi do 10 dolara, svakih 50 centi između 10 i 50 dolara i tako dalje", objašnjavaju iz Apple-a.

Cijene za aplikacije sada mogu da počnu od 0,29 dolara i da idu do 10.000 dolara (na zahtjev), sa mnogo više opcija u tom rangu. Na primjer, developeri sada mogu da postave cijenu na svakih 0,10 dolara do 10 dolara i na svakih 0,50 dolara između 10 i 50 dolara.

Oni će takođe moći da postave okrugle cijene u dolarima umesto da moraju da ih cijene za jedan cent ispod dolara (na primjer, aplikacija od 5 ili 10 dolara će sada biti moguća, umesto 4,99 i 9,99 dolara). Ukupno, developeri će sada imati praktično 900 opcija za cijene.

Iz Apple-a navode da će developeri moći da koriste "globalno izjednačene cijene", koje sljede najčešće konvencije o cijenama u svakoj zemlji ili regionu. Drugim riječima, u zemljama gdje je životni standard veći, aplikacije mogu biti skuplje, a tamo gde je manji, jeftinije.

"Dana 9. maja 2023., cijene za postojeće aplikacije i in-app transakcije biće ažurirane u svih 175 izloga App Store-a, kako bi se iskoristile nove poboljšane globalne cijene. Ažurirane cijene će se izjednačiti sa vašom odabranom osnovnom zemljom ili regionom korišćenjem javno dostupnih informacija o kursu od davaoca finansijskih podataka", zaključuju iz Apple-a.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.