Od 24. februara do 5. marta

Beogradski Fest otvara francuski film "Zločin je moj"

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2023. 16:55

Najnovije ostvarenje francuskog autora Fransoa Ozona, krimi drama "Zločin je moj", otvoriće 51. međunarodni beogradski festival filma FEST, koji će trajati od 24. februara do 5. marta.

Riječ je o međunarodnoj premijeri najnovijeg filma jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije i ostvarenju, koje će beogradska publika imati prilike da vidi prije francuske, budući da film ulazi u tamošnje bioskope tek 8. marta.

Prethodni film Ozona "Peter fon Kant" otvorio je Berlinski filmski festival 2022. godine, saopšteno je iz organizacije FEST-a.

Glavne junakinje igraju mlade nade francuske kinematografije Nadija Tereskijević i Rebeka Marder, rame uz rame sa slavnim kolegama Izabel Iper, Fabrisom Lukinijem, Denijem Bunom i Andreom Disolijeom.

Fransoa Ozon je rekao da je ovaj film, u suštini, priča o "trijumfu sestrinstva" i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara, Fransoa Trifoa, Ernsta Lubiča i Frenka Kapre, naročito američkim romantičnim komedijama iz tridesetih godina prošlog vijeka.

"Na mene je uticalo i to kako su Amerikanci prikazivali Pariz toga vremena, kao što je film 'Viktor/Viktorija' Blejka Edvardsa", izjavio je Ozon.

Lik Izabel Iper inspirisan je glumicom Sarom Bernar.

Riječ je 23. igranom ostvarenju Fransoe Ozona, čiji su filmovi često na programu FEST-a, poput naslova "Sve je prošlo dobro", "Milošću Božjom", "Dvostruki ljubavnik", "Franc", "Nova prijateljica", "Mlada i lijepa", "Bazen", "Osam žena" i drugi.

Projekcija filma biće održana 24. februara u 19.30 časova u MTS dvorani, u Beogradu.

Tagovi:
  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:30 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.