Big bend oduševio bijeljinsku publiku

  • Izvor: ATV
  • 25.01.2024. 08:17

U Centru za kulturu u Bijeljini održan je koncert Big benda Radio-televizije Srbije. Bijeljinska publika uživala je u koncertu u prepunoj sali koja je bila rasprodata do posljednjeg mjesta. Planirano je da sav prihod od prodaje karata bude uplaćen na račun bijeljinskog Udruženja "Drugačiji svijet", koje pomaže osobama sa autizmom.

Big bend pred bijeljinskom publikom pojavio se prvi put, a sudeći po rasprodatim kartama i ovacijama publike, biće redovni u kalendaru velikih umjetničkih događaja. Zadovoljstvo je veće jer je koncert koji je organizovan u Bijeljini humanitarnog karaktera. Prihod od ulaznica biće proslijeđen udruženju „Drugačiji svijet“ koje se brine o djeci sa autizmom.

Početak je ovo lijepe saradnje sa ekipom sa RTS-a i već su dogovoreni novi nastupi kažu organizatori.

„Prvi put orkestar svira u Bijeljini, prvi put snima za našu publiku. Ja kao predsjednik Udruženja mogu da kažem da sam zadovoljan odzivom publike i što imamo početak jedne velike tradicije. Šta to znači? Mi smo u dogovoru sa RTS-om da svake godine pravimo koncerte humanitarnog tipa kao što je i ovaj i kao što je bio i prošle godine i nadamo se da ćemo zajedno istrajati u toj našoj zajedničkoj ideji zajedno sa ekipom RTS-a“, rekao je Siniša Pajić, Udruženje muzičkih umjetnika Semberije.

Otvoren 17. Kustendorf; Garoneu uručeno

Otvoren 17. Kustendorf; Garoneu uručeno "Drvo života"

Big bend RTS osnovan je prije 76 godina, danas je moderni orkestar, koji nastupa sa najvećim džez muzičarima.

Posebno mjesto na njegovom repertoaru pripada njegovanju kompozicija koje su inspirisane domaćom muzičkom baštinom. Bijeljinskoj publici namijenili su repertoar posvećen latinoameričkoj muzici. 

„Dvostruko je zadovoljstvo biti, kao što kaže prilika, humanitarnog karaktera to je jedna stvar, druga stvar je što je Big bend u svojoj sedamdesetšestogodišnjoj istoriji, prvi put u Bijeljini, tako da se večeras osećamo veoma posebno i drago nam je što smo tu. Program koji smo izabrali večeras sastavljen je od latinoameričke muzike, bosanove, jer 25.januar je Nacionalni dan bosanove u Brazilu pa smo mi odlučili da malo i na taj dan to obilježimo i kod vas“, rekao je Marko Đorđević, urednik „Big benda“ RTS-a.

Nova istorijska serija o Koko Šanel i Kristijanu Dioru

Nova istorijska serija o Koko Šanel i Kristijanu Dioru

Džez pjevačica Aleksandra Bijelić Aleksijević poznato je ime u svijetu ovog muzičkog žanra. Brojni nastupi i profesionalna karijera opredijelili su je i da se upusti u solo vode te vrijedno radi na muzičkom albumu. Raskošni glas pustila je i u Bijeljini, a na njenom repertoaru našli su se poznati džez hitovi.

„Na repertoaru večeras će da budu kompozicije Van Morena, Stivi Vondera, Nine Simon, Big bend će imati svoj dio gdje će da izvodi latino kompozicije. Ja nastupam inače sa nekoliko bendova u Beogradu, sa Diksilend orkestrom, sa Mapokiz bendom i uživam u tim različitim repertoarima koje izvodim jer mi je zabavno da mi je repertoar svaki put drugačiji. Tako da koncertne sezone su vrlo uzbudljive“, navela je Aleksandra Bijelić Aleksijević, džez pjevačica.

Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije“, donijeli su u Bjeljinu novi dah umjetnosti i doživljaja muzike. U njihovoj organizaciji u Bijeljini su prvi put nastupale i Simfonijski orkestar RTS-a, Beogradska filharmonija, Narodni orkestar i hor RTS-a.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: