Биг бенд одушевио бијељинску публику

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 08:17

У Центру за културу у Бијељини одржан је концерт Биг бенда Радио-телевизије Србије. Бијељинска публика уживала је у концерту у препуној сали која је била распродата до посљедњег мјеста. Планирано је да сав приход од продаје карата буде уплаћен на рачун бијељинског Удружења "Другачији свијет", које помаже особама са аутизмом.

Биг бенд пред бијељинском публиком појавио се први пут, а судећи по распродатим картама и овацијама публике, биће редовни у календару великих умјетничких догађаја. Задовољство је веће јер је концерт који је организован у Бијељини хуманитарног карактера. Приход од улазница биће прослијеђен удружењу „Другачији свијет“ које се брине о дјеци са аутизмом.

Почетак је ово лијепе сарадње са екипом са РТС-а и већ су договорени нови наступи кажу организатори.

„Први пут оркестар свира у Бијељини, први пут снима за нашу публику. Ја као предсједник Удружења могу да кажем да сам задовољан одзивом публике и што имамо почетак једне велике традиције. Шта то значи? Ми смо у договору са РТС-ом да сваке године правимо концерте хуманитарног типа као што је и овај и као што је био и прошле године и надамо се да ћемо заједно истрајати у тој нашој заједничкој идеји заједно са екипом РТС-а“, рекао је Синиша Пајић, Удружење музичких умјетника Семберије.

Отворен 17. Кустендорф; Гаронеу уручено

Отворен 17. Кустендорф; Гаронеу уручено "Дрво живота"

Биг бенд РТС основан је прије 76 година, данас је модерни оркестар, који наступа са највећим џез музичарима.

Посебно мјесто на његовом репертоару припада његовању композиција које су инспирисане домаћом музичком баштином. Бијељинској публици намијенили су репертоар посвећен латиноамеричкој музици. 

„Двоструко је задовољство бити, као што каже прилика, хуманитарног карактера то је једна ствар, друга ствар је што је Биг бенд у својој седамдесетшестогодишњој историји, први пут у Бијељини, тако да се вечерас осећамо веома посебно и драго нам је што смо ту. Програм који смо изабрали вечерас састављен је од латиноамеричке музике, босанове, јер 25.јануар је Национални дан босанове у Бразилу па смо ми одлучили да мало и на тај дан то обиљежимо и код вас“, рекао је Марко Ђорђевић, уредник „Биг бенда“ РТС-а.

Нова историјска серија о Коко Шанел и Кристијану Диору

Нова историјска серија о Коко Шанел и Кристијану Диору

Џез пјевачица Александра Бијелић Алексијевић познато је име у свијету овог музичког жанра. Бројни наступи и професионална каријера опредијелили су је и да се упусти у соло воде те вриједно ради на музичком албуму. Раскошни глас пустила је и у Бијељини, а на њеном репертоару нашли су се познати џез хитови.

„На репертоару вечерас ће да буду композиције Ван Морена, Стиви Вондера, Нине Симон, Биг бенд ће имати свој дио гдје ће да изводи латино композиције. Ја наступам иначе са неколико бендова у Београду, са Диксиленд оркестром, са Мапокиз бендом и уживам у тим различитим репертоарима које изводим јер ми је забавно да ми је репертоар сваки пут другачији. Тако да концертне сезоне су врло узбудљиве“, навела је Александра Бијелић Алексијевић, џез пјевачица.

Удружење грађана “Музички умјетници Семберије“, донијели су у Бјељину нови дах умјетности и доживљаја музике. У њиховој организацији у Бијељини су први пут наступале и Симфонијски оркестар РТС-а, Београдска филхармонија, Народни оркестар и хор РТС-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!