Pjevačica etno i duhovne muzike

Danica Crnogorčević otkrila kako je nastala pjesma "Za život Srpske" - Niče iz duše

  • Izvor: Srpskainfo
  • 27.11.2023. 07:53

Ne bih se složila sa pesimistima koji smatraju da se naš narod odrekao svetosavskog puta. Ima u našem narodu jedna izreka koja ilustruje nadu u to da se korijen ne može zatrijeti i koja kaže: „Gdje je vrelo, tu će i kapati".

Ovo kaže jedna od najpopularnijih vokalnih solistkinja Danica Crnogorčević, mlada, autentična pjevačica etno i duhovne muzike koja plijeni anđeoskim glasom, ali i božijim pečatom koji nosi, uvijek okrenuta tradicionalnim vrijednostima, pa dodaje:

– Tako i mi možemo da vidimo kako se među mladima ponovo rađa slobodarski duh njihovih predaka i vjera pravoslavna koja leži u osnovi zavjeta Svetog Save. To je taj duboki i živi korijen naš koji se ne može tako lako iščupati.

Banjaluku i Republiku Srpsku, kako kaže, voli, jer se tamo osjeća jedinstvo našeg naroda.

– Bogu hvala da je tako, jer sa velikim zadovoljstvom i radošću u srcu uvijek dolazim u Republiku Srpsku i uvijek iznova se obradujem kada vidim koliko su ljudi slični nama u Crnoj Gori, pa se i ne osjećam kao da sam gost nego upravo kao da sam došla u svoje jer to i jeste tako. Najviše volim Republiku Srpsku jer se tamo osjeća jedinstvo našeg naroda, a najviše se može osjetiti jačina nesalomivog duha koji već decenijama strada, a iz tog stradanja izlaze samo jači – kaže Danica.

Za najveći grad Srpske, Danicu vežu ljudi.

– Prije svega me najviše vežu ljudi, naši dobri prijatelji, i naravno naposlijetku lijepi događaji, brojni koncerti i nastupi, Hram Hrista Spasitelja gdje se uvijek iznova iznenadim kada vidim koliko ima pobožne omladine u crkvi. Banjaluka je grad koji je jako razvijen i koji odiše kulturom – ističe Crnogorčevićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.