Пјевачица етно и духовне музике

Даница Црногорчевић открила како је настала пјесма "За живот Српске" - Ниче из душе

  • Извор: Српскаинфо
  • 27.11.2023. 07:53

Не бих се сложила са песимистима који сматрају да се наш народ одрекао светосавског пута. Има у нашем народу једна изрека која илуструје наду у то да се коријен не може затријети и која каже: „Гдје је врело, ту ће и капати".

Ово каже једна од најпопуларнијих вокалних солисткиња Даница Црногорчевић, млада, аутентична пјевачица етно и духовне музике која плијени анђеоским гласом, али и божијим печатом који носи, увијек окренута традиционалним вриједностима, па додаје:

– Тако и ми можемо да видимо како се међу младима поново рађа слободарски дух њихових предака и вјера православна која лежи у основи завјета Светог Саве. То је тај дубоки и живи коријен наш који се не може тако лако ишчупати.

Бањалуку и Републику Српску, како каже, воли, јер се тамо осјећа јединство нашег народа.

– Богу хвала да је тако, јер са великим задовољством и радошћу у срцу увијек долазим у Републику Српску и увијек изнова се обрадујем када видим колико су људи слични нама у Црној Гори, па се и не осјећам као да сам гост него управо као да сам дошла у своје јер то и јесте тако. Највише волим Републику Српску јер се тамо осјећа јединство нашег народа, а највише се може осјетити јачина несаломивог духа који већ деценијама страда, а из тог страдања излазе само јачи – каже Даница.

За највећи град Српске, Даницу вежу људи.

– Прије свега ме највише вежу људи, наши добри пријатељи, и наравно напослијетку лијепи догађаји, бројни концерти и наступи, Храм Христа Спаситеља гдје се увијек изнова изненадим када видим колико има побожне омладине у цркви. Бањалука је град који је јако развијен и који одише културом – истиче Црногорчевићева.

Пратите нас и путем Вибера