Dječije pozorište Srpske sutra otvara vrata Muzeja pozorišnih lutaka

  • 17.05.2020. 08:40

Dječije pozorište Republike Srpske sutra će, na Međunarodni dan muzeja, otvoriti vrata Muzeja pozorišnih lutaka.

Glumci, obučeni u kostime iz predstave "Koboldi" Aleksandra Dime, u režiji Todora Valova, u 10.00 časova će "stati" ispred glavnog ulaza u Dječije pozorište Republike Srpske i grupnim portretom pozvati mališane i roditelje da dođu u Muzej pozorišnih lutaka, najavljeno je iz Dječijeg pozorišta.

"Kako se u predstavi "Koboldi" čudesni patuljci koboldi bore protiv Viteza lošeg vremena i, naravno, pobjeđuju, tako će i ova naša slika biti poruka da će koboldi pomoći i djeci i Dječijem pozorištu da pobijede nevolju virusa korona", kažu u Dječijem pozorištu.

Muzej lutaka u utorak, 19. maj, u 10.00 časova otvoriće glumci odjeveni u kostime iz predstave "Peća i vuk", a dan kasnije slijede "pokretne slike" iz predstava "Noć u Merlinovom zamku", "Maša i medo" i "Sirano de Beržerak".

"Tako će sljedeća sedmica biti u znaku likova iz predstava Dječijeg pozorišta, koji, sa jednakim optimizmom kao i glumci, čekaju nova izvođenja na sceni nacionalnog teatra", objasnili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Muzej će raditi svakog radnog dana od 10.00 do 18.00 časova, uz sve propisane preventivne bezbjedonosno-epidemiološke mjere.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program