Reditelj

Еmir Kusturica najavio snimanje filma po romanu Dostojevskog

  • 22.03.2024. 22:41

Poznati reditelj Еmir Kusturica, koji je prisustvovao prijateljskom meču između fudbalskih reprezentacije Rusije i Srbije u Moskvi, izjavio da u septembru kreće sa pripremama za snimanje filma po motivima romana Fjodora Dostojevskog, piše Sputnjik.

"Mislim da ću u aprilu uspjeti da završim scenario, a zatim ćemo u septembru početi sa pripremama i mislim da ću do kraja godine započeti snimanje filma. Snimaćemo tokom zime, ljeta i jeseni", rekao je Kusturica.

Reditelj je otkrio i odakle tolika ljubav prema ruskoj književnosti.

"Zato što sam odrastao uz Dostojevskog, Puškina, Gogolja, Bunjina, to sam čitao kao mali. Nisam volio da čitam, ali mi je majka rekla da je to neophodno, tako da sam pročitao mnogo djela ruskih pisaca", rekao je Kusturica.

Sputnjik navodi da će Kusturica prvo snimiti film "Zločin i kazna", po romanu Dostojevskog, kao i "Lavr", po djelu pisca Еvgenija Vodolazkina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.