Proslavljeni srpski i svjetski reditelj

Kusturica: Živjeti kao Žarko Laušević nije bilo nimalo lako

  • Izvor: SRNA
  • 17.11.2023. 13:44

Proslavljeni srpski i svjetski reditelj Еmir Kusturica rekao je da živjeti kao Žarko Laušević Lauš nije bilo nimalo lako.

Ukrstivši granične linije života i smrti, on je ostavio izraz nemjerive elegancije potvrdivši da život zna biti elegantan kao smrt, a da potonju možemo savladati djelom koje zauvijek ostavlja dušu da slobodno leluja među nama, dok će lik skromnog čovjeka velikog dara u pravilnim razmacima na velike umjetničke domete vezivati nas za slavnu prošlost najuzbudljivijih dometa u glumačkoj umjetnosti - istakao je Kusturica povodom smrti glumca Žarka Lauševića.

- Kada vidim kako se gospodski upokojio Lauš, izgleda kao da nije teško umrijeti. To su mi pričali svjedoci koji su gledali svoje najbliže kada su umirali. Kažu, izgore poput cigarete, začas. Ništa nas ne plaši ta smrt kada smo vidjeli kako u sekundi odnese čovjeka - naveo je Kusturica za portal Iskra.

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 64. godini poslije kratke i teške bolesti.

Komemorativni skup biće održan u ponedjeljak, 20. novembra, sa početkom u 14.00 časova, a ispraćaj i kremacija istog dana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.