ATV

Прослављени српски и свјетски редитељ

Кустурица: Живјети као Жарко Лаушевић није било нимало лако

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2023. 13:44

Прослављени српски и свјетски редитељ Емир Кустурица рекао је да живјети као Жарко Лаушевић Лауш није било нимало лако.

Укрстивши граничне линије живота и смрти, он је оставио израз немјериве елеганције потврдивши да живот зна бити елегантан као смрт, а да потоњу можемо савладати дјелом које заувијек оставља душу да слободно лелуја међу нама, док ће лик скромног човјека великог дара у правилним размацима на велике умјетничке домете везивати нас за славну прошлост најузбудљивијих домета у глумачкој умјетности - истакао је Кустурица поводом смрти глумца Жарка Лаушевића.

- Када видим како се господски упокојио Лауш, изгледа као да није тешко умријети. То су ми причали свједоци који су гледали своје најближе када су умирали. Кажу, изгоре попут цигарете, зачас. Ништа нас не плаши та смрт када смо видјели како у секунди однесе човјека - навео је Кустурица за портал Искра.

Жарко Лаушевић преминуо је 15. новембра у 64. години послије кратке и тешке болести.

Комеморативни скуп биће одржан у понедјељак, 20. новембра, са почетком у 14.00 часова, а испраћај и кремација истог дана на Новом гробљу у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм