Povodom Dana lica s invaliditetom

Modna revija "Baš po mjeri" održana u Banjaluci

  • Izvor: Agencije
  • 02.12.2023. 21:43

Modna revija "Baš po mjeri" održana je večeras u Banskom dvoru u Banjaluci, povodom 3. decembra, Dana lica s invaliditetom.

Na reviji su učestvovali predstavnici gotovo svih saveza i udruženja osoba sa invaliditetom iz Republike Srpske i BiH, a tema je improvizacija, odnosno prilagođavanje.

Organizator revije, doktorica Snežana Kutlešić Stević, rekla je ranije da je zadovoljna što je pružena mogućnosti da se uljepša dan svim učesnicima.

„Učesnici će biti obučeni u kostime Narodnog pozorišta Republike Srpske, to su haljine i odijela iz različitih predstava. Ono što nas iskreno raduje jeste to što je ova revija prešla u tradiciju. Poslaćemo i jasnu poruku, o raznim životnim improvizacijama i tome kako se svi prilagođavamo, jer smo nekad i sami glumci u našim životima“, rekla je Kutlešić Stević.

Revija je ove godine organizovana u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske. Kostimografkinja Ivana Ristić je zajedno sa saradnicima pažljivo birala kostime za 18 ženskih i 12 muških modela.

U pratećem dijelu programa modne revije publika je uživala uz ansambl "Flutete", a u organizaciji revije uključeno je više od 50 volontera.

KC Banski dvor dobio lift za osobe sa invaliditetom

Kulturni centar Banski dvor u Banjaluci ljetos je  na glavnom ulazu dobio novi namjenski lift za osobe sa invaliditetom.

Projekat najavljen u novembru 2022. sada je realizovan, čime je riješen dugogodišnji problem pristupačnosti kulturnim sadržajima osoba sa invaliditetom u ovoj ustanovi.

“Novi namjenski lift za osobe sa invaliditetom postavljen je na bočnom ulazu, na kojem je je instaliran i poseban interfon tako da najava osoba sa invaliditetom više nije neophodna. Nabavkom novog lifta za osobe sa invaliditetom rješava se decenijski problem i znatno se olakšava pristup ove kategorije naših sugrađana događajima u Koncertnoj dvorani, Malom izložbenom salonu i Vijećnici Banskog dvora, gdje se i odvija više od devedeset posto kulturnih događaja naše ustanove”, saopšteno je tada iz Banskog dvora.


(Foto: Grad Banjaluka)

Pratite nas i putem Vibera