Поводом Дана лица с инвалидитетом

Модна ревија "Баш по мјери" одржана у Бањалуци

  • Извор: Агенције
  • 02.12.2023. 21:43

Модна ревија "Баш по мјери" одржана је вечерас у Банском двору у Бањалуци, поводом 3. децембра, Дана лица с инвалидитетом.

На ревији су учествовали представници готово свих савеза и удружења особа са инвалидитетом из Републике Српске и БиХ, а тема је импровизација, односно прилагођавање.

Организатор ревије, докторица Снежана Кутлешић Стевић, рекла је раније да је задовољна што је пружена могућности да се уљепша дан свим учесницима.

„Учесници ће бити обучени у костиме Народног позоришта Републике Српске, то су хаљине и одијела из различитих представа. Оно што нас искрено радује јесте то што је ова ревија прешла у традицију. Послаћемо и јасну поруку, о разним животним импровизацијама и томе како се сви прилагођавамо, јер смо некад и сами глумци у нашим животима“, рекла је Кутлешић Стевић.

Ревија је ове године организована у сарадњи са Народним позориштем Републике Српске. Костимографкиња Ивана Ристић је заједно са сарадницима пажљиво бирала костиме за 18 женских и 12 мушких модела.

У пратећем дијелу програма модне ревије публика је уживала уз ансамбл "Флутете", а у организацији ревије укључено је више од 50 волонтера.

КЦ Бански двор добио лифт за особе са инвалидитетом

Kултурни центар Бански двор у Бањалуци љетос је  на главном улазу добио нови намјенски лифт за особе са инвалидитетом.

Пројекат најављен у новембру 2022. сада је реализован, чиме је ријешен дугогодишњи проблем приступачности културним садржајима особа са инвалидитетом у овој установи.

“Нови намјенски лифт за особе са инвалидитетом постављен је на бочном улазу, на којем је је инсталиран и посебан интерфон тако да најава особа са инвалидитетом више није неопходна. Набавком новог лифта за особе са инвалидитетом рјешава се деценијски проблем и знатно се олакшава приступ ове категорије наших суграђана догађајима у Kонцертној дворани, Малом изложбеном салону и Вијећници Банског двора, гдје се и одвија више од деведесет посто културних догађаја наше установе”, саопштено је тада из Банског двора.


(Фото: Град Бањалука)

Пратите нас и путем Вибера