Одборник Социјалистичке партије

Стрика: Тражимо бесплатан јавни превоз за лица са инвалидитетом и посебним потребама

  • 22.02.2024. 13:57

Одборник Социјалистичке партије Српске у Скупштини града Бања Лука Драган Стрика најавио је да ће ова партија уложити амандман на Приједлог одлуке о субвенцији у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града, којим захтијевају бесплатан јавни превоз и за лица са инвалидитетом и лица са посебним потребама.

“На наредној 26. сједници Скупштине града Бањалука СПС ће уложити амандман на Приједлог одлуке о субвенцији у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града. Нашим амандманом затражићемо да лица са инвалидитетом и лица са посебним потребама добију бесплатан јавни градски и приградски превоз на територији града Бањалука”, изјавио је одборник СПС-а Драган Стрика.

Он додаје да су лица са инвалидитетом и лица са посебним потребама и у прошлој години била ослобођена плаћања јавног превоза, те да не постоји разлог да наведена лица и у овој години не буду привилегована.

“У сваком тренутку морамо водити рачуна о свим категоријама становништва, нарочито о социјално или на други начин угроженим лицима”, додао је на крају Стрика.

Пратите нас и путем Вибера