"The Ministry of Ungenlemanly Warfare"

Novi film Gaja Ričija podijelio kritičare

  • Izvor: B92
  • 02.05.2024. 15:30

Publika i kritičari u određenim američkim bioskopima već su imali priliku da pogledaju najnoviji film Gaja Ričija, "The Ministry of Ungenlemanly Warfare", sa Henrijem Kavilom u glavnoj ulozi.

Priča prati ozloglašene avanturiste koji su navikli da rade sami.

Ali, kada je sudbina cijelog svijeta u pitanju, oni moraju da se ujedine u strogo tajnu borbenu jedinicu i krenu u smjelu misiju protiv nacista.

Sada je njihov posao rat, i oni će ga voditi potpuno nedžentlmenski.

Prema postojećim recenzijama, čini se da su gledaoci oduševljeni filmom, dok su kritičari podijeljenog mišljenja.

Film trenutno na "Rotten Tomatoes" ima 71 odsto od kritičara na temelju 118 recenzija, čime je i dalje pozitivno ocijenjen kao “svjež”, dok ga je publika sa više od 500 recenzija ocijenila sa visokih 92 odsto.

Kritičar Met Donato iz IGN Movies napisao je: “The Ministry of Ungenlemanly Warfare" solidan je pogled Gaja Ričija na Drugi svjetski rat koji prikazuje nevjerovatnu, donekle istinitu priču koja je odvažna, prodorna i prilično zabavna.”

Alisa Vilkinson iz Njujork tajmsa je istakla da film nije dobar, ni pretjerano prijatan, ako mu posvećujete pažnju. Ali, kao pozadinska buka, privlači i povremeno je zabavan.

Još jednu negativnu recenziju napisao je i Kajl Smit iz Vol strit žurnala. Posebno se osvrnuo na Ričijevo pisanje:

– Ova naložena rekonstrukcija gospodina Ričija mogla bi i da mu se oprosti da nije tako lijeno napisana.

Ipak, sa njima se ne slaže Megi Lovit iz Kolidera, koja je navela:

– Ričiju nije strano umijeće taktičnog spajanja nevjerovatne istorije sa svojom bombastičnom markom akcije, ali "TThe Ministry of Ungenlemanly Warfare" to podiže na novi nivo.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.