"The Ministry of Ungenlemanly Warfare"

Нови филм Гаја Ричија подијелио критичаре

  • Извор: Б92
  • 02.05.2024. 15:30

Публика и критичари у одређеним америчким биоскопима већ су имали прилику да погледају најновији филм Гаја Ричија, "The Ministry of Ungenlemanly Warfare", са Хенријем Кавилом у главној улози.

Прича прати озлоглашене авантуристе који су навикли да раде сами.

Али, када је судбина цијелог свијета у питању, они морају да се уједине у строго тајну борбену јединицу и крену у смјелу мисију против нациста.

Сада је њихов посао рат, и они ће га водити потпуно неџентлменски.

Према постојећим рецензијама, чини се да су гледаоци одушевљени филмом, док су критичари подијељеног мишљења.

Филм тренутно на "Rotten Tomatoes" има 71 одсто од критичара на темељу 118 рецензија, чиме је и даље позитивно оцијењен као “свјеж”, док га је публика са више од 500 рецензија оцијенила са високих 92 одсто.

Критичар Мет Донато из ИГН Мовиес написао је: “The Ministry of Ungenlemanly Warfare" солидан је поглед Гаја Ричија на Други свјетски рат који приказује невјероватну, донекле истиниту причу која је одважна, продорна и прилично забавна.”

Алиса Вилкинсон из Њујорк тајмса је истакла да филм није добар, ни претјерано пријатан, ако му посвећујете пажњу. Али, као позадинска бука, привлачи и повремено је забаван.

Још једну негативну рецензију написао је и Кајл Смит из Вол стрит журнала. Посебно се осврнуо на Ричијево писање:

– Ова наложена реконструкција господина Ричија могла би и да му се опрости да није тако лијено написана.

Ипак, са њима се не слаже Меги Ловит из Колидера, која је навела:

– Ричију није страно умијеће тактичног спајања невјероватне историје са својом бомбастичном марком акције, али "ТThe Ministry of Ungenlemanly Warfare" то подиже на нови ниво.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.