31. januara

Promocija kompakt diska "Oj, jabuko, moja zeleniko'' pjesme iz Bosanske krajine

  • Izvor: Agencije
  • 25.01.2024. 15:13

Promocija kompakt diska "Oj, jabuko, moja zeleniko” pjesme iz Bosanske krajine biće održana u Vijećnici KC Banski dvor, 31.1.2024. u 19 časova.

Urednik izdanja je Sofija Vučićević, etnomuzikolog, a projekat je rađen u saradnji udruženja sa promociju kulture i umjetnosti "CreArt“ i ANIP-a "Veselin Masleša“.

U procesu realizacije projekta učestvovale su ženska i muška pjevačka grupa ANIP-a "Veselin Masleša“. Odabrani su napjevi koji su karakteristični i prepoznatljivi za područje Bosanske krajine. 

Snimanje je obavljeno u studiju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, dok je studijsku obradu i miks uradio Momir Nikić. Recenziju izdanja i audio snimaka radio je prof. dr Milorad Kenjalović. Za vizuelni identitet i dizajn bila je zadužena Nina Ninković Gašić.

Na promociji će učestvovati ženska i muška pjevačka grupa ANIP-a "Veselin Masleša“, a pored njih će govoriti Sanja Pupac, muzejski savjetnik u JU Muzej Republike Srpske i viši asistent na Akademiji umjetnosti UNIBL, Sofija Vučićević, viši asistent na Akademiji umjetnosti UNIBL, Luka Medar, nosilac tradicije i vođa prve muške pjevačke grupe u Masleši, te bivši sekretar Masleše i Nemanja Knežević, trenutni direktor ansambla.

Projekat je podržao Grad Banjaluka na javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

Pratite nas i putem Vibera