31. јануара

Промоција компакт диска "Ој, јабуко, моја зеленико'' пјесме из Босанске крајине

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2024. 15:13

Промоција компакт диска "Ој, јабуко, моја зеленико” пјесме из Босанске крајине биће одржана у Вијећници КЦ Бански двор, 31.1.2024. у 19 часова.

Уредник издања је Софија Вучићевић, етномузиколог, а пројекат је рађен у сарадњи удружења са промоцију културе и умјетности "CreArt“ и АНИП-а "Веселин Маслеша“.

У процесу реализације пројекта учествовале су женска и мушка пјевачка група АНИП-а "Веселин Маслеша“. Одабрани су напјеви који су карактеристични и препознатљиви за подручје Босанске крајине. 

Снимање је обављено у студију Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, док је студијску обраду и микс урадио Момир Никић. Рецензију издања и аудио снимака радио је проф. др Милорад Кењаловић. За визуелни идентитет и дизајн била је задужена Нина Нинковић Гашић.

На промоцији ће учествовати женска и мушка пјевачка група АНИП-а "Веселин Маслеша“, а поред њих ће говорити Сања Пупац, музејски савјетник у ЈУ Музеј Републике Српске и виши асистент на Академији умјетности УНИБЛ, Софија Вучићевић, виши асистент на Академији умјетности УНИБЛ, Лука Медар, носилац традиције и вођа прве мушке пјевачке групе у Маслеши, те бивши секретар Маслеше и Немања Кнежевић, тренутни директор ансамбла.

Пројекат је подржао Град Бањалука на јавном позиву за суфинансирање пројеката из културног и умјетничког стваралаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.