Predstavljaće Srbiju na Еvroviziji

Šta predstavlja kostim koji je nosila Teya Dora

  • Izvor: Agencije
  • 03.03.2024. 10:18

Teya Dora s pjesmom "Ramonda" odlazi na Еvroviziju, a o njenom upečatljivom nastupu i kostimu ne prestaje da se priča.

Talentovana Teodora Pavlovska, umjetničkog imena Teya Dora, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Еvroviziji u Švedskoj pjesmom "Ramonda" koja je osvojila publiku već nakon predstavljanja u drugoj polufinalnoj večeri Pjesme za Еvroviziju.

Srbija izabrala ko ide na Еvroviziju: Ovo je njen predstavnik

Srbija izabrala ko ide na Еvroviziju: Ovo je njen predstavnik

Еvrovizija će biti održana od 7. do 11. maja u Malmeu, a šta se krije iza nastupa ove sjajne umjetnice koja je svjetsku slavu postigla i prethodnim hitom "Džanum"?

Cvijet koji u srpskoj istoriji ima posebnu simboliku, za nju predstavlja simbol borbe, hrabrosti i istrajnosti, a zahvaljujući art direkciji Branka Tmušića, snaga pjesme je izvanredno dočarana i scjenskim nastupom.

Kompletan pregled glasova publike i žirija na Pesmi za Еvroviziju

Kompletan pregled glasova publike i žirija na Pesmi za Еvroviziju

"Ideja je bila da se predstavi dramatična bajka koja priča priču o hrabrosti, istrajnosti, ali i fragilnosti. Ona koja podsjeća da poslije kiše uvijek dođe sunce, da je svjetlo na kraju tunela, da je noć najtamnija pred svitanje. Audio-vizuelni narativ performansa govori univerzalnim jezikom, te može da se razumije na globalnom nivou, ali sa jakom, lokalnom porukom koju nosi simbol cvijeta ramonde", otkrili su iz pjevačicinog tima, a impresivnom utisku doprinosi i upečatljiv modni segment.

Kostim za Teya Doru kreirala je Mina Cvetinović, koja je istakla da je nadahnuće crpila iz čiste emocije pjesme.

"Stajling predstavlja jačinu stijene, kao i ramondinu snagu da se ponovo rodi i digne iz pepela. Pantalone su redizajn, odrađene u distressed maniru, a, simbolično, kako kostim ide ka gore, dobijamo elegantniji i finiji momenat", rekla je ona.

Šta označava Ramonda - cvijet o kojem pjeva Teja Dora

Šta označava Ramonda - cvijet o kojem pjeva Teja Dora

Šminka i frizura upotpunile su čitavu ideju, zahvaljujući Nikoli Rakiću i Milici Lukaji.

Slojevitost Teya Dorinog nastupa doprinosi i njegovoj kompleksnosti, kao i izvrsnosti, a za to su bili zaduženi Teya Dora lično, uz art direkciju Branka Tmušića i Rebija, režiju Igora Basorovića i produkciju Milice Fajgelj.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)