"Sezona reanimacije"

Studentsko pozorište Banjaluka sa tri važna projekta u 43. sezoni

  • 18.02.2019. 12:53

Studentsko pozorište Banjaluka će u 43. sezoni pod nazivom "Sezona reanimacije" imati tri važna projekta, najavila je direktor ovog pozorišta Sanja Vojvodić.

Ona je precizirala da je planiran nastavak saradnje sa Gradom Banjaluka na projektu "Pozorište u predgrađu", zatim organizacija festivala "Kestenburg", te projekat u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske "Mliječni put kroz Srpsku".

Vojvodićeva je novinarima u Banjaluci rekla da će festival "Kestenburg" biti organizovan u zimskom periodu - od 17. do 20. novembra, jer to više odgovara akademijama širom Evrope.

"Najviše smo vezani za "Kestenburg", te za projekat u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske koji bi imao naziv "Mliječni put kroz Srpsku" i izvođenje višestruko nagrađivane predstave "Mlijeko" u pet lokalnih zajednica u Srpskoj - Mrkonjić Gradu, Ribniku, Šamcu, Srebrenici i Trebinju", dodala je ona.

Ona je navela da je cilj projekta "Pozorište u predgrađu" decentralizacija pozorišne umjetnosti.

Vojvodićeva je najavila da će 42. rođendan ovog pozorišta biti proslavljen sutra u "Podrum sceni" koncertom Đurđe Vukašinović, operske pjevačice Maje Manojlović, te Tijane Jovanović, glumice i vokala benda "Ultrazvuk".

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluka Neven Stanić rekao će grad nastaviti da podržava sadržaje iz oblasti kulture.

"U tom smislu podržavamo i projekat "Pozorište u predgrađu", da bi kulltuta bila bila decentralizovana i dostupna stanovnicima u svim dijelovima grada Banjaluka", naglasio je Stanić.

Direktorka Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilja Zečić Petrović rekla je da ova institucija godinama na različite načine podržava aktivnosti Studentskog pozorišta, koje, kako je naglasila, afirmiše mlade i kreativne ljude.

"S obzirom da su studenti najaktivniji u Studentskom pozorištu, mi ćemo im omogućiti besplatno članstvo za cijelu godinu, a biće im dostupna i literatura koja im je neophodna tokom školovanja", navela je Petrovićeva.

Prema njenim riječima, Narodna i univerzitetska biblioteka je, kad god je to bilo moguće, otkupljivala određeni broj karata da bi i tako pomogla rad Studentskog pozorišta koje zaslužuje sve čestitke za rad i entuzijazam.

Generalni pokrovitelj sezone Studentskog pozorišta Banjaluka je agencija "Mint", a podršku festivalu "Kestenburg" dala je agencija "Akvarijus".

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program