ATV

"Sezona reanimacije"

Studentsko pozorište Banjaluka sa tri važna projekta u 43. sezoni

 • 18.02.2019. 12:53

Studentsko pozorište Banjaluka će u 43. sezoni pod nazivom "Sezona reanimacije" imati tri važna projekta, najavila je direktor ovog pozorišta Sanja Vojvodić.

Ona je precizirala da je planiran nastavak saradnje sa Gradom Banjaluka na projektu "Pozorište u predgrađu", zatim organizacija festivala "Kestenburg", te projekat u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske "Mliječni put kroz Srpsku".

Vojvodićeva je novinarima u Banjaluci rekla da će festival "Kestenburg" biti organizovan u zimskom periodu - od 17. do 20. novembra, jer to više odgovara akademijama širom Evrope.

"Najviše smo vezani za "Kestenburg", te za projekat u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske koji bi imao naziv "Mliječni put kroz Srpsku" i izvođenje višestruko nagrađivane predstave "Mlijeko" u pet lokalnih zajednica u Srpskoj - Mrkonjić Gradu, Ribniku, Šamcu, Srebrenici i Trebinju", dodala je ona.

Ona je navela da je cilj projekta "Pozorište u predgrađu" decentralizacija pozorišne umjetnosti.

Vojvodićeva je najavila da će 42. rođendan ovog pozorišta biti proslavljen sutra u "Podrum sceni" koncertom Đurđe Vukašinović, operske pjevačice Maje Manojlović, te Tijane Jovanović, glumice i vokala benda "Ultrazvuk".

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluka Neven Stanić rekao će grad nastaviti da podržava sadržaje iz oblasti kulture.

"U tom smislu podržavamo i projekat "Pozorište u predgrađu", da bi kulltuta bila bila decentralizovana i dostupna stanovnicima u svim dijelovima grada Banjaluka", naglasio je Stanić.

Direktorka Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilja Zečić Petrović rekla je da ova institucija godinama na različite načine podržava aktivnosti Studentskog pozorišta, koje, kako je naglasila, afirmiše mlade i kreativne ljude.

"S obzirom da su studenti najaktivniji u Studentskom pozorištu, mi ćemo im omogućiti besplatno članstvo za cijelu godinu, a biće im dostupna i literatura koja im je neophodna tokom školovanja", navela je Petrovićeva.

Prema njenim riječima, Narodna i univerzitetska biblioteka je, kad god je to bilo moguće, otkupljivala određeni broj karata da bi i tako pomogla rad Studentskog pozorišta koje zaslužuje sve čestitke za rad i entuzijazam.

Generalni pokrovitelj sezone Studentskog pozorišta Banjaluka je agencija "Mint", a podršku festivalu "Kestenburg" dala je agencija "Akvarijus".

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.