Operska pjevačica

Veličanstven koncert Ivane Milinčić

  • 19.06.2019. 16:14

Od arije Dezdemone iz Verdijevog “Otela” do “Poljupca” Luiđija Arditija. Solistički koncert operske pjevačice, soprana Ivane Milinčić, besprijekoran od početka do kraja, prošaran je arijama i solo pjesmama, muzike za vječnost. 

Ivana je đak Dunje Simić, učesnik master klasa američkog mecosoprana Đženifer Larmur i španskog takođe mecosoprana Tereze Begrance, talenat brušen pred vještim okom jednog od najvećih operskih umjetnika u regionu, Stojana Stojanova Gančeva. 

Mnogo je lakše napredovati  kada su pored vas veliki umjetnici i kolege, koji vam daju snagu i podstrek za ono što najviše volite, a to je muzika, priča Ivana. 

“Program za koncert se sastoji od operskih arija i solo pjesama, to je manje-više standarni repertoar , na koncertima solo pjevača s tim što su arije nešto manje zastupljene pa sam ja imala potrebu da to bude pola koncerta, imajući u vidu da je opera osnovna ljubav,a naravno i solo pjesma. Povod za koncert je naravno to što je pored takmičenja i svega ostalog sastavni dio našeg zanimanja i voljeli bismo da u Banski dvor privučemo neku novu publiku koja ranije možda nije slušala klasične koncerte, a naročito ne opersku muziku”, kaže Ivana Milinčić.

Uz Verdija, publika je uživala i u bezvremenskim djelima Bizea, Donicetija, Čilea, Pučinija, Šumana, Rimski-Korsakova, Pulanka, Rosinija... Ivanu, domaćina koncerta, na klaviru je pratila Dunja Janković, a nastupili su i gosti, među kojima su i Milica Jeličić, sopran, Sonja Bobrek Savić i drugi. Milinčićka  je učestvovala na brojnim takmičenjima u regionu, a ove godine je izabrana da bude jedan od učesnika čuvenog Belvedere takmičenja, koje se održava 30.juna, u Austriji.