Malme

Zvanično otvorena Pjesma Еvrovizije

  • Izvor: Agencije
  • 05.05.2024. 19:35

Ovogodišnje takmičenje za Pjesmu Еvrovizije zvanično je otvoreno u švedskom gradu Malme, gdje su predstavnici 37 zemalja prošetali "tirkiznim tepihom" usred pojačanog obezbjeđenja i poziva na bojkot zbog učešća Izraela.

Očekuje se da će fokus biti na izraelskoj predstavnici Еden Golan, koja će u drugom polufinalu u četvrtak izvesti pjesmu "Hjurikejn", a kladionice predviđaju da će se plasirati u 10 najboljih pjesama, prenosi Rojters.

U subotu su mediji izvijestili da je Golan upozorena da ne napušta hotelsku sobu, osim kada ide na nastupe i zvanične događaje Еvrovizije, zbog propalestinskih protesta u Malmeu.

Izraelska delegacija nije prisustvovala današnjem defileu zbog Dana sjećanja na holokaust u Izraelu, javili su švedski mediji.


Izrael je pristao da izmijeni tekst svoje pjesme koja se u originalu zvala ''Oktobarska kiša“, za koju Еvropska radiodifuzna unija (ЕBU) tvrdi da se odnosi na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Šveđanka Lorin odnijela je pobjedu na Еvroviziji drugi put prošle godine sa pesmom "Tatu", čime se njena zemlja automatski plasirala u finale zajedno sa ''velikom petorkom'' - Italijom, Španijom, Britanijom, Njemačkom i Francuskom.

Dvije polufinalne večeri održaće se u utorak i četvrtak, a finale je u subotu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program