Малме

Званично отворена Пјесма Евровизије

  • Извор: Агенције
  • 05.05.2024. 19:35

Овогодишње такмичење за Пјесму Евровизије званично је отворено у шведском граду Малме, гдје су представници 37 земаља прошетали "тиркизним тепихом" усред појачаног обезбјеђења и позива на бојкот због учешћа Израела.

Очекује се да ће фокус бити на израелској представници Еден Голан, која ће у другом полуфиналу у четвртак извести пјесму "Хјурикејн", а кладионице предвиђају да ће се пласирати у 10 најбољих пјесама, преноси Ројтерс.

У суботу су медији извијестили да је Голан упозорена да не напушта хотелску собу, осим када иде на наступе и званичне догађаје Евровизије, због пропалестинских протеста у Малмеу.

Израелска делегација није присуствовала данашњем дефилеу због Дана сјећања на холокауст у Израелу, јавили су шведски медији.


Израел је пристао да измијени текст своје пјесме која се у оригиналу звала ''Октобарска киша“, за коју Европска радиодифузна унија (ЕБУ) тврди да се односи на напад Хамаса на Израел 7. октобра.

Швеђанка Лорин однијела је побједу на Евровизији други пут прошле године са песмом "Тату", чиме се њена земља аутоматски пласирала у финале заједно са ''великом петорком'' - Италијом, Шпанијом, Британијом, Њемачком и Француском.

Двије полуфиналне вечери одржаће се у уторак и четвртак, а финале је у суботу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм