Stručnjaci otkrivaju

Vođenje ljubavi biće još vatrenije uz ove poze

 • Izvor: Agencije
 • 15.03.2023. 22:06

Kada je seks u pitanju uvijek možete da isprobate nešto novo i uvijek imate šta da isprobate. Marla Rene Stjuart, seksološkinja i predavač, kaže da je uvijek zabavno raditi neke stvari drugačije i stvarati novo seksualno iskustvo.

Jedno od njih bi moglo da bude i seks na kauču.

"Mislim da seks na kauču ima puno prednosti. Možete da isprobate neke zabavne položaje, a jednostavno je prebacivati se u nove, jer drugačije možete da legnete i koristite naslone, nego u krevetu. Osim toga, tako vam krevet ostaje da se odmorite i naspavate", dodaje.

Da bi sve bilo jednostavnije, stručnjaci za seks su izdvojili nekoliko poza, kao startne pozicije za vježbanje, nakon čega, naravno, možete da istražujete i sami, piše 24sedam.rs.

1. Preko ivice

Stabilno, podržavajuće i prijatno, a kauč pritom ima velike prednosti, jer omogućava da budete kreativni, kaže stručnjak za seks i vezu Melisa Stoun, koja preporučuje da partneru okrenete leđa i jednostavno se naslonite na jastuke kauča.

"Ovaj seksualni položaj je vrlo sličan dogi stilu, s tim da je ona blago sagnuta na jastucima, a on prodire otpozadi. Prednost je to što postoji mekani oslonac", objašnjava Stun.

2. Stil kaubojke

Iako je riječ o pomalo tradicionalnom pristupu, i Marla Stjuart i Melisa Stoun vjeruju da ovaj pristup čini čuda dok ste na kauču i uživate u tome što ste iznad partnera.

"Ovo je odličan način za stimulisanje klitorisa, jer uključuje trenje jednog o drugo genitalno područje", pojašnjava Stoun.

Istovremeno, ne stvara previše pokreta i neće biti puno posla oko mijenjanja položaja da bi se postigao željeni vrhunac.

3. Položaj lotusa

U ovom "scenariju" garantovano vam je zabavno i senzualno iskustvo, kaže Marla Stjuart. Neka se vaš partner udobno smjesti u sjedećem položaju sa ukrštenim nogama dok vi sjedate u krilo, s podvijenim kolenima.

"U ovoj pozi ste bliski, možete da se ljubite, tijela su jedno pored drugog, pa je poza vrlo intimna, a relativno je lako postići dobar ritam. Osim toga, oba partnera se mogu osloniti na kauč, a u ovoj pozi omogućena je i lakša penetracija".

Tagovi:
 • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

 • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

 • 18:20 Čarolija Republike Srpske (ep.04)

  ''Čarolija Republike Srpske (ep.04)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.