Stručnjaci otkrivaju

Vođenje ljubavi biće još vatrenije uz ove poze

  • Izvor: Agencije
  • 15.03.2023.22:06

Kada je seks u pitanju uvijek možete da isprobate nešto novo i uvijek imate šta da isprobate. Marla Rene Stjuart, seksološkinja i predavač, kaže da je uvijek zabavno raditi neke stvari drugačije i stvarati novo seksualno iskustvo.

Jedno od njih bi moglo da bude i seks na kauču.

"Mislim da seks na kauču ima puno prednosti. Možete da isprobate neke zabavne položaje, a jednostavno je prebacivati se u nove, jer drugačije možete da legnete i koristite naslone, nego u krevetu. Osim toga, tako vam krevet ostaje da se odmorite i naspavate", dodaje.

Da bi sve bilo jednostavnije, stručnjaci za seks su izdvojili nekoliko poza, kao startne pozicije za vježbanje, nakon čega, naravno, možete da istražujete i sami, piše 24sedam.rs.

1. Preko ivice

Stabilno, podržavajuće i prijatno, a kauč pritom ima velike prednosti, jer omogućava da budete kreativni, kaže stručnjak za seks i vezu Melisa Stoun, koja preporučuje da partneru okrenete leđa i jednostavno se naslonite na jastuke kauča.

"Ovaj seksualni položaj je vrlo sličan dogi stilu, s tim da je ona blago sagnuta na jastucima, a on prodire otpozadi. Prednost je to što postoji mekani oslonac", objašnjava Stun.

2. Stil kaubojke

Iako je riječ o pomalo tradicionalnom pristupu, i Marla Stjuart i Melisa Stoun vjeruju da ovaj pristup čini čuda dok ste na kauču i uživate u tome što ste iznad partnera.

"Ovo je odličan način za stimulisanje klitorisa, jer uključuje trenje jednog o drugo genitalno područje", pojašnjava Stoun.

Istovremeno, ne stvara previše pokreta i neće biti puno posla oko mijenjanja položaja da bi se postigao željeni vrhunac.

3. Položaj lotusa

U ovom "scenariju" garantovano vam je zabavno i senzualno iskustvo, kaže Marla Stjuart. Neka se vaš partner udobno smjesti u sjedećem položaju sa ukrštenim nogama dok vi sjedate u krilo, s podvijenim kolenima.

"U ovoj pozi ste bliski, možete da se ljubite, tijela su jedno pored drugog, pa je poza vrlo intimna, a relativno je lako postići dobar ritam. Osim toga, oba partnera se mogu osloniti na kauč, a u ovoj pozi omogućena je i lakša penetracija".

Tagovi: