ATV

Ginis Storhaus

Najposjećenija evropska atrakcija je pivara, evo u kom gradu

 • Izvor: B92
 • 21.11.2023. 14:40

Najposećenija destinacija u Еvropi je zapravo pivara.

Više od 500 miliona turista posjeti Еvropu svake godine, samo je pitanje koje zemlje su njihov izbor. Svaka od njih krije različita blaga i sadržaje koji privlače turiste. Iako vam na pamet prvo padne Španija, Italija ili Francuska, glavna atrakcija se nalazi na sasvim drugom kraju Еvrope.

Najposećenija evropska turistička atrakcija se nalazi u Dablinu, u pitanju je pivara. Na osnovu istraživanja i dodeli nagrada Vorld Travel Avords (Svjetska nagrada putovanja), pivara Ginis Storhaus je vodeća evropska turistička atrakcija koju posjećuje najviše turista.

Vorld Travel Avords svake godine prati sve najbolje od putovanja, turizma i ugostiteljstva od 1993. godine. Gala ceremonije Vorld Travel Avords smatraju se prekretnicama u kalendaru putovanja, a posećuju ih ključni donositelji odluka u industriji, voditelji, uticajni ljudi i mediji.

Ginis Storhaus je prvi put osvojio nagradu još 2015. godine i smatra se najboljom turističkom atrakcijom u cijeloj Irskoj. Nalazi se u centru Dablina, grada poznatog po bogatoj istoriji i kulturi. U ovoj pivari se pravi čuveno pivo već 250 godina, i vremenom je zgrada prilagođena kako bi turisti mogli da je posjećuju i obilaze.

Pivara se prostire na sedam spratova, a glavni dio je stakleni atrijum u obliku čaše od jedne pinte piva. Tu je i bioskopska dvorana posvećena prikazivanju starih Ginisovih reklama i nedavno renovirani Graviti Bar koji ima predivan pogled na Dablin.


(Foto: Ginis Storhaus)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 10:55 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ‘Biznis klub’ približava ekonomiju i pruža relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, prati ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražuje njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina