ATV

Гинис Сторхаус

Најпосјећенија европска атракција је пивара, ево у ком граду

  • Извор: Б92
  • 21.11.2023. 14:40

Најпосећенија дестинација у Европи је заправо пивара.

Више од 500 милиона туриста посјети Европу сваке године, само је питање које земље су њихов избор. Свака од њих крије различита блага и садржаје који привлаче туристе. Иако вам на памет прво падне Шпанија, Италија или Француска, главна атракција се налази на сасвим другом крају Европе.

Најпосећенија европска туристичка атракција се налази у Даблину, у питању је пивара. На основу истраживања и додели награда Ворлд Травел Авордс (Свјетска награда путовања), пивара Гинис Сторхаус је водећа европска туристичка атракција коју посјећује највише туриста.

Ворлд Травел Авордс сваке године прати све најбоље од путовања, туризма и угоститељства од 1993. године. Гала церемоније Ворлд Травел Авордс сматрају се прекретницама у календару путовања, а посећују их кључни доноситељи одлука у индустрији, водитељи, утицајни људи и медији.

Гинис Сторхаус је први пут освојио награду још 2015. године и сматра се најбољом туристичком атракцијом у цијелој Ирској. Налази се у центру Даблина, града познатог по богатој историји и култури. У овој пивари се прави чувено пиво већ 250 година, и временом је зграда прилагођена како би туристи могли да је посјећују и обилазе.

Пивара се простире на седам спратова, а главни дио је стаклени атријум у облику чаше од једне пинте пива. Ту је и биоскопска дворана посвећена приказивању старих Гинисових реклама и недавно реновирани Гравити Бар који има предиван поглед на Даблин.


(Фото: Гинис Сторхаус)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм