Ирска

Хаос у Даблину након напада ножем: Избили протести, повријеђени полицајци, запаљен аутобус

  • Извор: Агенције
  • 24.11.2023. 06:58

Неколико полицајаца нападнуто је синоћ током насилних протеста који су избили у Даблину након напада ножем код једне школе, у којем је повријеђено троје дјеце.

Поједини учесници протеста сукобили су се са полицијом, а наводно је повријеђено неколико полицајаца. Неки су полицајце гађали и флашама, наводи Гардијан и додаје да су окупљени узвикивали антиимигрантске слогане.

Након јучерашњег напада код школе, полиција је привела осумњиченог мушкарца, који за сада није идентификован, али антиимигрантске групе које су се окупиле код мјеста напада на тргу Парнел у Даблину тврде да је ријеч о странцу. Према неким наводима, нападач је Алжирац.

У дијеловима Даблина обустављен је аутобуски и трамвајски саобраћај, а власти су позвале на смиривање ситуације. Најмање пет особа, међу којима је троје дјеце, повријеђено је данас у нападу ножем у близини школе у центру Даблина. Осумњичени мушкарац је приведен и њему је указана помоћ на лицу мјеста због задобијених повреда које је, како се вјерује, сам себи нанио.

Напад се догодио нешто послије 13 часова по локалном времену код трга Парнел, а повријеђени су хоспитализовани у различитим болницама широм града. Полиција је саопштила да су петогодишња дјевојчица, жена и мушкарац теже повријеђени. Петогодишњи дјечак и шестогодишња дјевојчица су збринути са лакшим повредама.

Дјечак је отпуштен из болнице. Полицијски надзорник Лиам Герати рекао је да је полиција, иако је истрага још у раној фази, увјерена да не постоје "активности повезане за тероризмом" и да ће се испоставити да је ријеч о "самосталном нападу", преноси Би-би-си. Он је додао да тек треба да буде утврђен разлог напада.

У хаосу на улицама запаљен је чак и аутобус.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.