Javni servis Republike Srpske

RTRS obilježava 32 godine postojanja

 • Izvor: ATV
 • 19.04.2024. 12:33

Radio-televizija Republike Srpske obilježava 32 godine postojanja.

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine. Toga dana emitovan je prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

Kanal "S" sa Pala počinje emitovanje programa 6. maja 1992. godine kada je emitovan prvi Dnevnik iz tog studija. Tako sve do 31. decembra 1993. kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije.

U stvaranje ideje koja se od 1999. godine zove Radio-televizija Republike Srpske mnogi su utkali život. U ovoj televiziji ističu da su bili uz građane u najtežim trenucima a u godinama nakon rata, sa tehničkim uslovima, rasli su i izazovi.

Radio i Televizija Republike Srpske 30. aprila 2010. svečano useljavaju u dom površine 6.000 kvadratnih metara. Od septembra 2012. godine, uz početak proizvodnje programa iz savremene zgrade, Televizija piše novu stranicu istorije.

Sve to pratio je i radio Republike Srpske, a uz portal, postali su dostupni na svim kontinentima.

"Ono što je najvažnije, a što je doprinijelo kvalitetu našeg rada, jeste da je Radio televizija Republike Srpske najveća produkcija autorskog multimedijalnog sadržaja u Srpskoj, što znači da je automatski našem portalu dostupan video materijal, koji odmah plasiramo", saopšteno je iz RTRS povodom obilježavanja 32 godine postojanja.


I ne samo to, tokom 31 godine nastao je i drugi kanal - RTRS plus, pušten digitalni signal i otvoren najmoderniji studio u regionu.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je 32 godine postojanja i rada Televizije Republike Srpske, sa željom da, u najboljem interesu javnosti, nastave razvoj javnog servisa, rukovodeći se principima profesionalnog, pravovremenog i objektivnog novinarstva.

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će Televizija Republike Srpske, kao jedan od najvažnijih medijskih stubova Republike Srpske i hroničar svih događaja važnih za Republiku Srpsku i njen narod, i dalje biti vjerni čuvar naše kulture, jezika i kolektivnog sjećanja.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je istakao da se Radio-televizija Republike Srpske neprekidno razvija sa Srpskom i na jedinstven način oblikuje društveni, politički i kulturni života naših građana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska