Јавни сервис Републике Српске

РТРС обиљежава 32 године постојања

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2024. 12:33

Радио-телевизија Републике Српске обиљежава 32 године постојања.

Телевизија Републике Српске почела је с радом 19. априла 1992. године. Тога дана емитован је први Дневник из бањалучког студија.

Канал "С" са Пала почиње емитовање програма 6. маја 1992. године када је емитован први Дневник из тог студија. Тако све до 31. децембра 1993. када је успостављен заједнички систем преноса и емитовања програма Српске радио-телевизије.

У стварање идеје која се од 1999. године зове Радио-телевизија Републике Српске многи су уткали живот. У овој телевизији истичу да су били уз грађане у најтежим тренуцима а у годинама након рата, са техничким условима, расли су и изазови.

Радио и Телевизија Републике Српске 30. априла 2010. свечано усељавају у дом површине 6.000 квадратних метара. Од септембра 2012. године, уз почетак производње програма из савремене зграде, Телевизија пише нову страницу историје.

Све то пратио је и радио Републике Српске, а уз портал, постали су доступни на свим континентима.

"Оно што је најважније, а што је допринијело квалитету нашег рада, јесте да је Радио телевизија Републике Српске највећа продукција ауторског мултимедијалног садржаја у Српској, што значи да је аутоматски нашем порталу доступан видео материјал, који одмах пласирамо", саопштено је из РТРС поводом обиљежавања 32 године постојања.


И не само то, током 31 године настао је и други канал - РТРС плус, пуштен дигитални сигнал и отворен најмодернији студио у региону.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је 32 године постојања и рада Телевизије Републике Српске, са жељом да, у најбољем интересу јавности, наставе развој јавног сервиса, руководећи се принципима професионалног, правовременог и објективног новинарства.

Цвијановићева је изразила увјерење да ће Телевизија Републике Српске, као један од најважнијих медијских стубова Републике Српске и хроничар свих догађаја важних за Републику Српску и њен народ, и даље бити вјерни чувар наше културе, језика и колективног сјећања.

Предсједник Српске Милорад Додик је истакао да се Радио-телевизија Републике Српске непрекидно развија са Српском и на јединствен начин обликује друштвени, политички и културни живота наших грађана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: