U Velikoj Plani

Otac Predrag sreo Rokvića na putu ka Еgini

  • Izvor: Telegraf
  • 24.04.2024. 17:52

Otac Predrag Popović sreo se sa pjevačem Nikolom Rokvićem, koji je pješke krenuo u Еginu, u Velikoj Plani.

"Pomaže Bog draga braćo i sestre! Imamo čast da naš brat Nikola ide na svoje hodoljublje do našeg velikog i divnog svetitelja, našeg Vladike Nektarija Еginskog i prolazi ovdje kroz opštinu Velika Plana, te nisam mogao da ga pustim da tu prođe, a da ga malo ne ispratim, tako da malo šetamo zajedno. Brate moj kako ti je?“, upitao je otac Predrag.

"Pomaže Bog i veliki pozdrav za sve naše drage ljude. Hvala Bogu dobro sam, uz Božiju pomoć sve dobro ide, hvala i Vama što ste sa mnom malo prošetali i što ste me okrepili i duhovno i nekim razgovorima, riječima, to znači“, odgovorio je Nikola.

Nikola Rokvić krenuo pješke na put od 1.150 kilometara, mjesecima sve držao u tajnosti

Nikola Rokvić krenuo pješke na put od 1.150 kilometara, mjesecima sve držao u tajnosti

"Kako izdržavaš?“, upitao je otac Predrag.

"Dobro je hvala Bogu, tek smo počeli, treći dan je, ide dobro i neka tako ostane. Samo ako Bog da da stignem do Еgine, ovo je put za dječiju radost i za djecu onkologije“, rekao je Nikola.

"Molićemo se i za tebe u ovoj plemenitoj dobroj namjeri, kao i za djecu na onkologiji i njihove roditelje. Ne može duša da bude emotivna, a da ne radi ovako nešto. Ti si emotivan čovjek, tvoje pjesme to govore, otac te je tome naučio, Gospod te tome uči. Hvala ti što svojim pjesmama i djelima uveseljavaš ovaj narod. Potrebno nam je to, pali smo dosta i izujedani sa svih strana, tako da su nam potrebni mladi i dobri ljudi da doprinesu nečemu, pokrenu u ljudima istu takvu snagu i pokažu da se sve može kad se hoće“, poručio je otac Predrag.

"Ja se samo trudim da budem normalan čovjek i budem tu za bližnje. Želim da dam svoj doprinos, šta je 30 dana naspram cijelog života. Bitna je volja, vjera, ljubav prema Gospodu, ljudima i porodici i precima našim. Ljubav prema cijeloj Božijoj volji“, rekao mu je Rokvić.

"Ovaj tvoj serijal zvaće se 30 dana vječnosti. Ako vječnost danima može da se mjeri, ti si sada okušavaš to rajsko stanje koje sam ja okusio 13 dana gdje sam išao na Ostrog. To je nešto nevjerovatno, imaćeš 30 dana, neka te Gospod blagoslovi i da ispunjenje tvojih molitvi. I da nam ova djeca naša u Srbiji koje je veliki krst zadesio zbog nezdravog i zbog ratova i raznih stresova, pa su zato zadobili taj krst, nije važno zbog čega, važno je kako ćemo i šta ćemo sa onim kartama koje su nam podijeljene, a sve u slavu Božiju, i dobro i loše. Mi sada idemo. Nikola je danas prešao 32 kilometra. Sada idemo kod jednog domaćina Zorana, tako su nekada putnici namirnici noćevali kod ljudi. Postojale su porodice koje su čekale hodočsnike“, rekao je sveštenik koji je potom sa Nikolom otišao u kuću Zorana iz Velike Plane.

Nikola Rokvić nije krenuo sam na hodočašće, evo ko je još sa njim

Nikola Rokvić nije krenuo sam na hodočašće, evo ko je još sa njim

Podsjetimo, Nikola se oglasio kratkim videom u kojem je saopštio koliko novca je "Fondacija Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom prikupila za dva dana, od trenutka kada je on krenuo u svoju humanu misiju i hodočašće.

"Dragi moji, hvala vam na podršci, hvala vam na divnim porukama, hvala vam na ljubavi, na vašim molitvama... Dajete mi radost koja mu pomaže da mi svaki kilometar bude lakši. Zahvaljujem se na svim uplatama. Zahvaljujem se pojedincima, kompanijama, firmama, ne mogu svima pojedinačno da se zahvalim, ali mogu da kažem da smo prikupili skoro dva miliona dinara. Idemo dalje“, poručio je Nikola.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: