У Великој Плани

Отац Предраг срео Роквића на путу ка Егини

 • Извор: Телеграф
 • 24.04.2024. 17:52

Отац Предраг Поповић срео се са пјевачем Николом Роквићем, који је пјешке кренуо у Егину, у Великој Плани.

"Помаже Бог драга браћо и сестре! Имамо част да наш брат Никола иде на своје ходољубље до нашег великог и дивног светитеља, нашег Владике Нектарија Егинског и пролази овдје кроз општину Велика Плана, те нисам могао да га пустим да ту прође, а да га мало не испратим, тако да мало шетамо заједно. Брате мој како ти је?“, упитао је отац Предраг.

"Помаже Бог и велики поздрав за све наше драге људе. Хвала Богу добро сам, уз Божију помоћ све добро иде, хвала и Вама што сте са мном мало прошетали и што сте ме окрепили и духовно и неким разговорима, ријечима, то значи“, одговорио је Никола.

Никола Роквић кренуо пјешке на пут од 1.150 километара, мјесецима све држао у тајности

Никола Роквић кренуо пјешке на пут од 1.150 километара, мјесецима све држао у тајности

"Како издржаваш?“, упитао је отац Предраг.

"Добро је хвала Богу, тек смо почели, трећи дан је, иде добро и нека тако остане. Само ако Бог да да стигнем до Егине, ово је пут за дјечију радост и за дјецу онкологије“, рекао је Никола.

"Молићемо се и за тебе у овој племенитој доброј намјери, као и за дјецу на онкологији и њихове родитеље. Не може душа да буде емотивна, а да не ради овако нешто. Ти си емотиван човјек, твоје пјесме то говоре, отац те је томе научио, Господ те томе учи. Хвала ти што својим пјесмама и дјелима увесељаваш овај народ. Потребно нам је то, пали смо доста и изуједани са свих страна, тако да су нам потребни млади и добри људи да допринесу нечему, покрену у људима исту такву снагу и покажу да се све може кад се хоће“, поручио је отац Предраг.

"Ја се само трудим да будем нормалан човјек и будем ту за ближње. Желим да дам свој допринос, шта је 30 дана наспрам цијелог живота. Битна је воља, вјера, љубав према Господу, људима и породици и прецима нашим. Љубав према цијелој Божијој вољи“, рекао му је Роквић.

"Овај твој серијал зваће се 30 дана вјечности. Ако вјечност данима може да се мјери, ти си сада окушаваш то рајско стање које сам ја окусио 13 дана гдје сам ишао на Острог. То је нешто невјероватно, имаћеш 30 дана, нека те Господ благослови и да испуњење твојих молитви. И да нам ова дјеца наша у Србији које је велики крст задесио због нездравог и због ратова и разних стресова, па су зато задобили тај крст, није важно због чега, важно је како ћемо и шта ћемо са оним картама које су нам подијељене, а све у славу Божију, и добро и лоше. Ми сада идемо. Никола је данас прешао 32 километра. Сада идемо код једног домаћина Зорана, тако су некада путници намирници ноћевали код људи. Постојале су породице које су чекале ходочснике“, рекао је свештеник који је потом са Николом отишао у кућу Зорана из Велике Плане.

Никола Роквић није кренуо сам на ходочашће, ево ко је још са њим

Никола Роквић није кренуо сам на ходочашће, ево ко је још са њим

Подсјетимо, Никола се огласио кратким видеом у којем је саопштио колико новца је "Фондација Породица" коју је основао са супругом Бојаном прикупила за два дана, од тренутка када је он кренуо у своју хуману мисију и ходочашће.

"Драги моји, хвала вам на подршци, хвала вам на дивним порукама, хвала вам на љубави, на вашим молитвама... Дајете ми радост која му помаже да ми сваки километар буде лакши. Захваљујем се на свим уплатама. Захваљујем се појединцима, компанијама, фирмама, не могу свима појединачно да се захвалим, али могу да кажем да смо прикупили скоро два милиона динара. Идемо даље“, поручио је Никола.

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.