Zagreb

Huligani pratili i napali prvotimca Hajduka!

  • Izvor: 24sata.hr
  • 26.05.2024. 14:07

Vezni igrač Hajduka Filip Krovinović (28) napadnut je u Zagrebu od grupe suparničkih navijača, saopštio je Hajduk.

"Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od grupe suparničkih navijača. Odmah moramo reći da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk“, naveli su u saopštenju iz Hajduka. 

Kako su naveli, napad se desio nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka. 

"Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj divljački čin. Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcionišu osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom“, dodali su u saopštenju. 

U saopštenju još ističu da je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. 

"Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice“, navedeno je u saopštenju. 

Kako su naveli, ovo nije prvi put da njihovi igrači doživljavaju slične neugodnosti u Zagrebu. 

"Sličan slučaj dogodio se i prije osam godina kada su napadnuti Toma Bašić i Josip Juranović“, dodali su. 

"Hajduk još jednom osuđuje bilo kakav oblik nasilja, za naš klub ovakve stvari nisu prihvatljive i napravićemo sve što je u našoj moći da se napadači privedu pravdi, a naši igrači u budućnosti zaštite od sličnih neugodnosti", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: