ATV

Šok!

Odveo reprezentaciju na ЕP, pa stao pred kamere i rekao: "Dajem otkaz"

  • 21.11.2023. 09:14

Reprezentacija Češke se plasirala na osmo po redu Еvropsko prvenstvo, nakon ubjedljive pobjede protiv Moldavije od 3:0 i ostvarene druge pozicije u grupi Е.

Izabranici Jaroslava Šilhavija su vodili već od 14. minuta pogotkom Davida Dudere, a prednost su povećali Tomaš Čori u 72, odnosno Tomaš Souček u 89. minutu.

Ipak, ovaj vrhunski rezultat nije bio dovoljan razlog selektoru Šilhaviju da nastavi svoje zadatke i na predstojećem prvenstvu.

On je nakon utakmice u intervjuu za lokalnu televiziju otkrio kako više ne planira da vodi tim i da je podnio ostavku i na taj način je šokirao češku javnost.

- Iako smo sada srećni, već smo prije utakmice odlučili da ne nastavimo. Obavijestio sam o tome predsjednika saveza Petra Fusku. Pritisak je već bio ogroman - ponekad ga nisam ni razumio. To je takođe doprinelo našoj odluci. Ne radi se samo o meni, već imam cijeli tim za implementaciju iza sebe. Uvjeren sam da smo posao uradili i da za sobom ostavljamo dobre rezultate - izjavio je sada već bivši selektor.

On je na čelu nacionalnog tima bio preko pet godina, a odlučio je da ne nastavi sa tim poslom nakon skandala koji je zadesio ekipu, kada je uhvatio tri igrača u noćnom klubu i kasnije ih odstranio iz tima, piše Telegraf.rs.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: