Tema dana

Zeljković za ATV: FSS donira milion maraka za izgradnju terena, imam podršku za novi mandat

  • Izvor: ATV
  • 19.02.2024. 20:36

Vico Zeljković, predsjednik fudbalskog saveza Republike Srpske i FS BiH, bio je gost "Teme dana" naše televizije.

Tom prilikom dotakao se brojnih tema vezanih za ovdašnji fudbal, a ekskluzivno je otkrio da u Fudbalski savez Republike Srpske stiže velika finansijska podrška od Fudbalskog saveza Republike Srbije za izgradnju novih terena sa vještačkom podlogom.

"Želim javno da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije i njegovom potpredsjedniku gospodinu Branislavu Nedimoviću, koji je istinski fudbalski radnik i koji je iskazao veliku emociju prema Republici Srpskoj i fudbalu ovdje i koji je će, zajedno sa Savezom Srbije, pomoći ovaj naš projekat izgradnje vještačkih terena. Tako će Fudbalski savez Srbije u narednom periodu donirati Fudbalskom savezu Republike Srpske milion maraka za pomoć izgradnje ovih terena", otkrio je Zeljković koji je, u svoje lično, ali i u ime klubova iz Republike Srpske uputio veliku zahvalnost Branislavu Nedimoviću i kompletnom rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalski savez Republike Srpske započeo je veliki projekat, razvoja infrastrukture u devet lokalnih zajednica. Tereni sa vještačkom podlogom se uveliko grade, a nekolicina je i privedena kraju. Zeljković je uputio i zahvalnost nadležnim institucijama Republike Srpske, a posebno Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske.

"Dvadeset godina se maltene nije ništa uradilo na razvoju infrastrukture, a mi smo, u proteklih četiri-pet godina polako počeli da ulazimo u problematiku infrastrukture i da ih rješavamo u saradnji sa nadležnim institucijama Republike Srpske. Imamo veliku podršku, Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koji je čovjek sporta i razumije potrebe sporta, i to ne samo fudbala, nego svih grana sporta. Mnoge stvari bez pomoći nadležnih institucija nije moguće uraditi", rekao je Zeljković.

Za Vidovdan, 28. juna, zakazana je i izborna skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske. Zeljković kaže da je dobio podršku svih sedam Područnih saveza za svoj drugi mandat na predsjedničkoj funkciji.

"Svih sedam Područnih saveza je saglasno da mi da podršku za novi predsjednički mandat. Ovim putem želim da im se zahvalim na tome. Sa jedne strane, to mi predstavlja zadovoljstvo i dokaz da sam, sa svojim saradnicima, uradio neke dobre stvari, ali je ujedno odgovornost i obaveza da nastavimo sa još boljim radom. Cilj svih nas je da fudbal u Republici Srpskoj, na svim nivoima, učinimo boljim", poruka je Vice Zeljkovića koji ulazi i u trku za novi predsjednički mandat u N/FS BiH.

Osvrnuo se u "Temi dana" i na izgradnju terena sa hibridnom podlogom koji su, kako kaže, podigli kvalitet fudbala u Premijer ligi BiH. Naredni veliki projekat je uvođenje VAR tehnologije.

"Sve procedure za uvođenje VAR tehnologije su privedene kraju i mogu da kažem da će se VAR tehnologija koristiti na premijerligaškim terenima već s prvim kolom naredne sezone. To je još jedno od obećanja koje ćemo ispuniti u ovom mandatu", rekao je Zeljković koji je uvjeren da će VAR tehnologija na premijerligaškim terenima umnogome smanjiti pritisak kojim su izloženi arbitri od dijela javnosti.

Na pomen premijerligaškog društva otkrio je još jednu novinu koja bi mogla da zaživi, a za sada je, kaže Zeljković, tek ideja o kojoj se treba povesti priča.

"Ono o čemu ćemo razgovarati i o čemu ćemo povesti sportsku raspravu je da Premijerligu BiH sa sadašnjih 12 smanjimo na 10 klubova. Smatram da bi se tako dodatno podigao kvalitet takmičenja u svakom smislu. Ipak, to je za sada ideja o kojoj ćemo razgovarati sa svima kojih se ta odluka tiče", rekao je Zeljković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: