Rud nije saglasan sa pravilima u SAD-u

"Đoković ne predstavlja opasnost, pravilo je glupo"

 • Izvor: B92
 • 16.03.2023. 09:03

Četvrti teniser svijeta Kasper Rud nije saglasan sa pravilima u Sjedinjenim Američkim Državama kojim je Novak Đoković spriječen da igra u Indijan Velsu i Majamiju.

Srpskom teniseru zbog vakcinalnog statusa nije omogućeno da uđe u tu zemlju, a Norvežanin smatra da je to "glupo" pogotovo s obzirom na to da je poznato da će od 11. maja doći do popuštanja restrikcija u vezi sa koronavirusom.

"Nije na meni da govorim da li je nešto fer ili nije. Smatram da je pravilo glupo jer Novak u ovom momentu ni najmanje nije opasnost za zajednicu nezavisno od toga da li je vakcinisan ili ne. To je ono što želim reći. Čak sve izgleda i malo djetinjasto pošto znamo da će se pravilo promijeniti za nekoliko nedjelja, kao da nisu mogli to da učine i nešto ranije", rekao je Rud.

Uprkos tome, smatra da se pravila moraju poštovati.

"Pravila su pravila i znam da je pokušao da učini sve kako bi igrao. Siguran sam da je učinjeno sve, ali da nije bilo moguće", zaključio je Rud.

Norveški teniser je u Indijan Velsu stigao do trećeg kola kada je ga eliminisao kolega iz Čilea Kristijan Garin. Igraće u Majamiju, na turniru koji se održava na Floridi od 22. marta do 2. aprila.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

  Serija: Ko te šiša (12+)

 • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.