Rud nije saglasan sa pravilima u SAD-u

"Đoković ne predstavlja opasnost, pravilo je glupo"

  • Извор: Б92
  • 16.03.2023. 09:03

Četvrti teniser svijeta Kasper Rud nije saglasan sa pravilima u Sjedinjenim Američkim Državama kojim je Novak Đoković spriječen da igra u Indijan Velsu i Majamiju.

Srpskom teniseru zbog vakcinalnog statusa nije omogućeno da uđe u tu zemlju, a Norvežanin smatra da je to "glupo" pogotovo s obzirom na to da je poznato da će od 11. maja doći do popuštanja restrikcija u vezi sa koronavirusom.

"Nije na meni da govorim da li je nešto fer ili nije. Smatram da je pravilo glupo jer Novak u ovom momentu ni najmanje nije opasnost za zajednicu nezavisno od toga da li je vakcinisan ili ne. To je ono što želim reći. Čak sve izgleda i malo djetinjasto pošto znamo da će se pravilo promijeniti za nekoliko nedjelja, kao da nisu mogli to da učine i nešto ranije", rekao je Rud.

Uprkos tome, smatra da se pravila moraju poštovati.

"Pravila su pravila i znam da je pokušao da učini sve kako bi igrao. Siguran sam da je učinjeno sve, ali da nije bilo moguće", zaključio je Rud.

Norveški teniser je u Indijan Velsu stigao do trećeg kola kada je ga eliminisao kolega iz Čilea Kristijan Garin. Igraće u Majamiju, na turniru koji se održava na Floridi od 22. marta do 2. aprila.