Liga nacija

Ispisana istorija: Gibraltar salvadao Jermeniju

  • 13.10.2018. 21:45

Fudbalska reprezentacija Gibraltara ostvarila je prvu pobjedu u takmičarskim mečevima u svojoj istoriji, pošto je u okviru Lige nacija nadigrala Jermeniju u Jerevanu sa 1:0.

Gibraltar je u UEFA primljen 2013. godine, tri godine kasnije je učlanjen i u FIFA, a u 22 takmičarska meča do sada nije ostvario nijednu pobjedu. 

Istoriju Tima 54 (54. član UEFA) ispisao je Džozef Čipolina, koji je u Jerevanu mrežu domaćina zatresao sa penala u 50. minutu, dok je prije toga Mkojan u svom šesnaestercu oborio Lija Kaskijara. 

Do kraja utakmice briljirao je golman Gibraltara Kajl Goldvin, koji je odlično branio, dok je Jermenija i pored mnogo pokušaja ostala i bez boda. 

U Grupi 4 Lige D vodi Makedonija sa šest bodova, dok po tri imaju Lihtenštajn, Jermenija i Gibraltar. 

Gruzija je u Grupi 1 Lige D savladala na svom terenu Andoru sa 3:0, uz golove Valerija Vaka Kazaišvilija u 33. i 84. minutu, i Džabe Kankave u 90+5. minutu, pa je sa devet bodova ubjedljivo prva. 

Letonija i Kazahstan su podijelili bodove (1:1) u Rigi u drugom meču u Grupi 1 Lige D. Zainutdinov je u 16. minutu doveo goste u vođstvo, dok je izjednačenje Letoniji donio Karasauskas. 

Iza Gruzije na tabeli sve tri reprezentacije imaju po dva boda. 

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.