UEFA razmatra

Istanbul ostaje bez finala Lige prvaka 2020. godine?

  • 15.10.2019. 16:09

Potpredsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Uva potvrdio je u utorak da će krovna kuća evropskog fudbala razmotriti prijedloge da se finalna utakmica Lige prvaka 2020. godine premjesti iz Istanbula.

Brojni pozivi stigli su u UEFA-u nakon što je Turska pokrenula ofanzivu u Siriji, a turski fudbaleri, vojničkim pozdravom proslavili su golove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Mi ćemo poštovati autonomiju i nezavisnost sporta, ali sigurno je da ne možemo zamijeniti Ujedinjene narode, Evropsku uniju, države, ambasadore i druge političke institucije", poručio je Uva dodavši da UEFA donosi odluke u saradnji s Izvršnim odborom i predsjednikom.

I prije posljednjih incidenata bilo je poziva da se Istanbulu oduzme finale Lige prvaka zbog sigurnosnih razloga.

Finale Lige prvaka 2020. godine trebalo bi se igrati na istanbulskom Ataturk olimpijskom stadionu koji prima 76.000 gledaoca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.