Slavili u sedmoj utakmici

Larkin nezaustavljiv za prvu titulu Efesa poslije 10 godina!

  • 21.06.2019. 21:11

Košarkaši Efesa osvojili su titulu šampiona Turske. Oni su poslije veoma uzbudljive finalne plej-of serije trijumfovali protiv Fenerbaheča u sedmoj utakmici rezultatom 89:74.

Meč je za nijansu bolje osvojila ekipa Fenerbahčea, a poslije uvodnih 10 minuta tim Željka Obradovića imao je dva poena prednosti – 23:21.

U nastavku su izabranici Ergina Atamana preuzeli kontrolu, a glavne uloge na terenu ponovo su imali Šejn Larkin i Vasilije Micić.

Druga četvrtina bila je ključna za Efes, koji je u toj dionici slavio sa 23:14.

Najbolji u velikoj pobjedi Efesa bio je Šejn Larkin sa 38 poena. Pratio ga je Vasilije Micić sa 20 poena, uz tri skoka i četiri asistencije, za 36 minuta na terenu.

Dvocifren je bio još i Sertač Sanli, koji je postigao 10 poena, dok je Krunoslav Simon ubacio devet.

Najbolji u gostujućoj ekipi bio je Kostas Slukas sa 21 poenom.

U redovima Fenerbahčea istakao se i srpski reprezentativac Nikola Kalinić, koji je postigao 19 poena, za 38 minuta na terenu.

Odličnu partiju pružio je i Marko Gudurić sa 11 poena, dok je Nikolo Meli dodao 10.

Efes je poslije plasmana u finale Evrolige, kompletirao svoju istorijsku sezonu, pošto je stigao do titule šampiona Turske poslije 10 godina.

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program