ŽRK Borac  

"Osice" jure povratak u Premijer ligu BiH

  • 05.10.2018. 21:22

Ženski rukometni klub Borac uhvatio je zalet kako bi se vratio među najbolje klubove u BiH. Novi rukovodioci poručuju da je klub bio na ivici gašenja, ali je sada situacija mnogo bolja, tako da rastu takmičarske ambicije.

Cilj tima, koji ove sezone nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske, je da se vrati u elitno društvo i pehar šampiona vrati u svoje vitrine. Dugovi su svedeni na 10 hiljada maraka prema riječima čelnika i polako se stiču uslovi za ispunjavanje navedenih ciljeva. 

"Nama tako malo nedostaje. Ukoliko dovedemo dvije do tri rukometašice bićemo prvaci. Već nas se plaše," rekao je direktor ŽRK Borac Darko Savić.

"Tvornica obuće Bema je sa pet hiljada maraka pomogla klubu na godišnjem nivou. Najzad su došli ljudi koji žive za rukomet, a ne od rukometa. Borac mora što prije da uđe u Premijer ligu i da se vrtai na tron. Ja se nadam da će to biti," rekao je direktor "Beme" Marinko Umičević.

Tako se ženski rukometni klub poslije dugo vremena pomjerio sa mjesta i bolji dani očekuju ''osice'', koje su ne tako davno bile neprikosnovene u BiH.