Liga Evrope

UEFA žestoko kaznila Sarajevo i Zrinjski

  • 20.09.2019. 18:20

Disciplinska komisija UEFA-e žestoko je kaznila Fudbalski klub Sarajevo zbog incidenata na meču trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE-a.

Aktuelni prvak BiH će morati platiti 28.000 evra zbog incidenata na meču protiv BATE-a u Zenici.

Disciplinska komisija UEFA-e je na jučerašnjem zasjedanju odlučila kazniti Sarajevo zbog tri prekršaja na susretu koji je odigran 8. augusta u Zenici.

Sarajevo je kažnjeno zbog upotrebe pirotehnike, ubacivanja tvrdih predmeta u teren, te zbog toga što su pojedini gledaoci stajali na stepeništu tokom trajanja susreta.

Osim toga, Fudbalski klub Sarajevo je kažnjen i sa dodatnih 6.000 KM zbog toga što je u uzvratnom susretu u Borisovu Bordo tim dobio više od pet žutih kartona.

To znači da je Bordo tim "lakši" za ukupno 34.000 evra nakon ovosezonskog učešća u evropskim takmičenjima.

Zbog propusta u organizaciji revanš utakmice Zrinjski - Malme 1:0, odnosno korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren, takođe u 3. pretkolu Evropske lige, "Plemići" su kažnjeni sa rekordnih 59.500 evra. 

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.