Ne stišava se bura u RS Srpske

Umićević još čeka primopredaju dužnosti

  • 20.07.2018. 15:19

Još se ne stišava bura u rukometu Republike Srpske i BiH. Rukometni savez Republike Srpske dobio je nove čelnike, ali staro rukovodstvo još nije izvršilo primpredaju dokumentacije.

Propao je i drugi pokušaj dogovora pa se i ovaj proces odužio, iako je Osnovi sud u Banjaluci jasno odlučio da je novi predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umićević. 

Prethodno rukovodtsvo, odnosno bivši predsjednik Zdravko Miličević može da uloži žalbu koja bi prolongirala ovu odluku suda što bi dovelo do odugovlačenja od 15 dana.

"Nadao sam se da ćemo izvršiti primopredaju, ali nažalost to drugi put nismo uradili. Zbog toga gubi samo naš sport. Druga strana je u Statut dopisala da i zamjenik predsjednika Skupštine može da sazove zasjedanje ne znajući da Statut saveza postoji u Sudu i zbog toga ću tražiti odgovornost, jer te ljude treba odstraniti iz rukometa. Sačekaćemo još 15 dana. Htjeli smo da napravimo Upravni odbor, ali to još nije moguće dok zvanično ne preuzmemo rukovođenje Savezom", rekao je Umičević.

Tu se ne završava rukometna problematika, jer je Rukometni savez BiH odavno u dubiozi. Ljudi iz Federacije BiH došli su na ideju da adresu Saveza presele u Istočno Sarajevo, odnosno u Republiku Srpsku što je potpuno neprihvatljivo za rukometne radnike iz Republike Srpske. Problem milionskih dugova, koji još nisu tačno utvrđeni ne može da bude izbrisan prebacivanjem adrese.

"Prostorije Rukometnog saveza BiH su zapečaćene. Oni žele da se presele poštansko sanduče u Istočno Sarajevo, a da i dalje rade iz svojih garaža. Savez je blokiran, poreska uprava ga je zatvorila. Po statutu je Rukometni savez BiH nastao 2017. godine, nije postojao prije. Otkud onda milionski dugovi? Zašto je Republika Srpska dozvolila takvu legalizaciju Saveza? Moramo da vidimo ko je te dugove napravio", istakao je Umičević.

Svoje viđenje dao je i direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković.

"Mijenjanjem lokacije mijenja se samo mjesto gdje se nalaze problemi. Rukometni klub Borac je primjer kako su može raditi i riješavati dugovi. Rukovodstvo Rukometnog saveza BIH nije uradilo ništo. Ovo je jedna država i ne vidim kako bi se u Republici Srpskoj morao registrovati drugi savez sa drugim poreskim brojem da bi se izbjegli problemi. Mi nećemo pristati na to", naglasio je Branković.


Sutra je zakazana sjednica Saveza BiH u Istočnom Sarajevu sa ciljem da se isti preseli u RS. Delegati iz Srpske poručuju da neće prisustvovati Sjednici i da je samim tim bilo kakvo glasanje nemoguće, jer iz svakog naroda mora da bude pristuno i da glasa 12 od 15 delegata. Prema nekim informacijama, čeknici RS BiH nemaju podršku ni u federaciji. Postojala je inicijativa da se iznos kotizacija za Premijer ligu poveća sa 4.500 maraka na čak 16.000 što je apsolutno neprihvatljivo za klubove tako da je ugrožen i početak prvenstva koji je zakazan za 15. septembar iako ima još mnogo vremena do tada.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:30 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.