Predvođeni vladikom Jefremom

Banjalučani sutra daju podršku crkvi i narodu u Crnoj Gori tokom bogojavljenske litije

  • 18.01.2020. 10:11

Sveštenstvo i vjerni narod Eparhije banjalučke, predvođeni NJegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom, sutra će u Banjaluci na bogojavljenjskoj litiji pružiti molitvenu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ i narodu u Crnoj Gori.

Centralna proslava Bogojavljenja počeće Svetom arhijerejskom liturgijom u 9.00 časova u Hramu Hrista Spasitelja, najavila je uprava parohije banjalučke.

Svečana litija ispred hrama krenuće ka gradskom mostu Patra kod tvrđave Kastel u 12.00 časova.

Na čelu litije biće natpis sa porukom podrške borbi SPC i srpskog naroda u očuvanju pravoslavnih svetinja, koje su ugrožene usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Poslije dolaska litije do mosta Patra, uslijediće vodoosveštanje i spuštanje Časnog krsta u rijeku, te takmičenje u plivanju Časni krst.

Zbog kretanja svečane litije sutra će od od 11.00 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj u nekoliko banjalučkih ulica. Za vrijeme obustave saobraćaj će regulisati i preusmjeravati policija.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?