MSD

Banjaluku graditi planski, funkcionalno i po propisima

  • Izvor: ATV
  • 22.10.2023. 20:53

Gužva, nervoza, nerijetko saobraćajni udesi. To je slika vožnje kroz najveći grad Srpske.

Nekad izgleda da izlaza iz saobraćajnog kolapsa jednostavno nema. Kružni tok kod gradske Tržnice jedan je od razloga. Bar dok ne bude izgrađen. Gradske vlasti kažu da će preporoditi i saobraćaj i izgled tog dijela grada.

MSD  su  protiv izgradnje kružnog toka u Banjaluci na prostoru od zgrade "Еkvatora" do Tvrđave Kastel, mada niko nije protiv toga da se Banjaluka gradi, ali da to bude planski, funkcionalno i po propisima. Njihov predsjednik kaže kako postoji informacija da je Saobraćajni fakultet u Novom Sadu dao negativno mišljenje za budući režim odvijanja saobraćaja kako planira da ga uredi Gradska uprava na širem području centra Banjaluke, uključujući i tu raskrsnicu u izgradnji.

''Postavljam jedno pitanje gradonačelniku i Gradskoj upravi, šta je sa regualiconim planom što se tiče ove kružne raskrsnice, da li je uopšte promijenjen i prilagođen ovoj kružnoj raksrsnici. Da li imamo UT uslove i da li je odobrena građevinska dozvola. Što se tiče jednosmjernog saobraćaja, koji je plan ove Gradske uprave, imamo inforamaciju da je saobraćajni fakultet u Novom Sadu dao negativno mišljenje i da će biti veliki probelem samog saobraćaja u Banjaluci'', rekao je Nemanja Babić, predsjednik MSD Banjaluka.

''Mi nismo protiv da se Banjaluka gradi, razvija, apsolutno i urbanistički naravno ali planski i zakonski'', rekao je Vladimir Popović, član Predsjedništva MSD Banjaluka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.