МСД

Бањалуку градити плански, функционално и по прописима

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2023. 20:53

Гужва, нервоза, неријетко саобраћајни удеси. То је слика вожње кроз највећи град Српске.

Некад изгледа да излаза из саобраћајног колапса једноставно нема. Кружни ток код градске Тржнице један је од разлога. Бар док не буде изграђен. Градске власти кажу да ће препородити и саобраћај и изглед тог дијела града.

МСД  су  против изградње кружног тока у Бањалуци на простору од зграде "Екватора" до Тврђаве Kастел, мада нико није против тога да се Бањалука гради, али да то буде плански, функционално и по прописима. Њихов предсједник каже како постоји информација да је Саобраћајни факултет у Новом Саду дао негативно мишљење за будући режим одвијања саобраћаја како планира да га уреди Градска управа на ширем подручју центра Бањалуке, укључујући и ту раскрсницу у изградњи.

''Постављам једно питање градоначелнику и Градској управи, шта је са регуалицоним планом што се тиче ове кружне раскрснице, да ли је уопште промијењен и прилагођен овој кружној раксрсници. Да ли имамо УТ услове и да ли је одобрена грађевинска дозвола. Што се тиче једносмјерног саобраћаја, који је план ове Градске управе, имамо инфорамацију да је саобраћајни факултет у Новом Саду дао негативно мишљење и да ће бити велики пробелем самог саобраћаја у Бањалуци'', рекао је Немања Бабић, предсједник МСД Бањалука.

''Ми нисмо против да се Бањалука гради, развија, апсолутно и урбанистички наравно али плански и законски'', рекао је Владимир Поповић, члан Предсједништва МСД Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)